Lifestyle

#savjeti

Zimska depresija - kako je uspješno spriječiti

Zimska depresija - kako je uspješno spriječiti
Marko Jurinec/Pixsell

Zimska depresija samo je jedna od sezonskih - svako godišnje doba donosi neke specifične probleme, a ružno i oblačno vrijeme i nedostatak sunca među glavnim su uzrocima lošeg osjećaja koji nas počinje pratiti.

Problem je i u tome što se ova depresija može pojačati i prekidom veze, jer se po brojnim istraživanjima baš zimi prekida najveći broj veza, pa čak i onih koje su do tada izgledale savršene.

Stoga, ako ste svjesni da vam je veza na klimavim nogama, krajnji je čas da napravite neke odlučne korake kako biste to spriječili na vrijeme, pa je, recimo, dobar savjet isplanirati neki vikend s voljenom osobom.

Ako ste mlađi par bez djece, to ne bi trebalo biti teško, no oni koji imaju potomstvo trebaju se potruditi pronaći nekoga tko će ih pričuvati jedan vikend, takav će izlet napraviti čuda za vašu vezu.

No, ponekad nam obaveze na kraju godine jednostavno ne dozvoljavaju čak niti jedan vikend mira udvoje, ali vremena za pravi spoj sigurno imate. Mislimo na pravi pravcati spoj, kao nekad kad niste bili par ili supružnici - kino, večerica, fina odjeća, boca dobrog vina ... vjerojatno se toga sjećate. Ne? Onda stvarno imate velik problem.

Na kraju, pronađite neki zajednički hobi - kukičanje, slaganje LEGO kockica, bilo što, samo da to radite zajedno i uživate oboje u tome. I tako svaki dan ... vjerujte, na taj način u krevetu sigurno neće biti suše.


Reci što misliš!