#gastro
Ovo će vas oduševiti: Talijanski klasik carbonaru obogatite brokulom
Talijanski klasik u modernijoj verziji odličan je način da iskoristite brokulu.
Umjesto šunke stavite kobasice, a zdrava brokula savršeno će doći do izražaja u ovom brzom ručku. Odličan način za maskiranje brokule djeci koja će obožavati ovo jelo. A što je najbolje od svega, ovaj ručak je gotov za manje od pola sata.
Potrebno vam je:
- maslinovo ulje
- kobasice
- 3 jaja
- 50 g parmezana
- 300 g špageta
- 1 glavica brokule
- češnjak
- po želji možete dodati pancetu i gljive
Priprema:
- U velikoj posudi zagrijte ulje i prepržite kobasice miješajući neprestano. Dodajte gljive i kuhajte da uvenu. U međuvremeno pomiješajte jaje sa sirom i začinite.
- Kuhajte tjesteninu prema uputama, zadnjih 5 minuta ubacite brokulu i ocijedite. Sačuvajte malo vode za carbonaru.
- Dodajte češnjak i pancetu ako želite kobasicama. Maknite posudu s vatre.
- Dodajte tjesteninu s brokulom kobasicama i češnjaku. Ubacite smjesu jaja i sira. Sve promiješajte da se sjedini. Nema potrebe da kuhate jer će se jaje prepeći, a dok je vruće sjedinit će točno koliko je potrebno da ostane kremasto. Pospite sve parmezanom i uživajte.
Izdvojeno
-
Europski parlament u srijedu je zatražio strože kažnjavanje nasilja nad ženama i učinkovitiju pomoć žrtvama usvojivši direktivu koja će, smatraju eurozastupnici, biti "prekretnica" u nastojanju da se suzbije takvo nasilje u Europi..
-
-
Žanr horor filma posljednjih 10, 15 godina proživljava pravu renesansu, a za to je zaslužan i dobar dio autora iz udaljene nam Australije. Od ''The Babadooka'', preko ''Relica'' i ''Bloody Hell'' pa sve do prošlogodišnje senzacije ''Talk to Me'', ta je zemlja postala legitiman izvor reinvencije ovog, kod publike i dalje jako dragog žanra, a to se dokazuje i s filmom ''Late Night with the Devil'' koji ubacuje neke prilično dobre i svježe ideje kroz dobro 'iscijeđenu' tematiku demonske opsjednutosti.
-
Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, sinoć 25. travnja, otvoren je 37. salon mladih.
Reci što misliš!