Lifestyle

#gastro

Ovo će vas oduševiti: Talijanski klasik carbonaru obogatite brokulom

Ovo će vas oduševiti: Talijanski klasik carbonaru obogatite brokulom
Designed by Dashu83

Talijanski klasik u modernijoj verziji odličan je način da iskoristite brokulu.

Umjesto šunke stavite kobasice, a zdrava brokula savršeno će doći do izražaja u ovom brzom ručku. Odličan način za maskiranje brokule djeci koja će obožavati ovo jelo. A što je najbolje od svega, ovaj ručak je gotov za manje od pola sata.

Potrebno vam je: 

- maslinovo ulje 
- kobasice 
- 3 jaja 
- 50 g parmezana 
- 300 g špageta 
- 1 glavica brokule 
- češnjak 
- po želji možete dodati pancetu i gljive

Priprema: 

- U velikoj posudi zagrijte ulje i prepržite kobasice miješajući neprestano. Dodajte gljive i kuhajte da uvenu. U međuvremeno pomiješajte jaje sa sirom i začinite. 

- Kuhajte tjesteninu prema uputama, zadnjih 5 minuta ubacite brokulu i ocijedite. Sačuvajte malo vode za carbonaru. 

- Dodajte češnjak i pancetu ako želite kobasicama. Maknite posudu s vatre. 

- Dodajte tjesteninu s brokulom kobasicama i češnjaku. Ubacite smjesu jaja i sira. Sve promiješajte da se sjedini. Nema potrebe da kuhate jer će se jaje prepeći, a dok je vruće sjedinit će točno koliko je potrebno da ostane kremasto. Pospite sve parmezanom i uživajte.


Reci što misliš!