Lifestyle

kradljivci zdravlja

Nered, kava, samozavaravanje - Što vam krade energiju?

Nered, kava, samozavaravanje - Što vam krade energiju?
Pixabay

Umor mogu uzrokovati razne stvari, a ako ste od onih koji se navečer osjećaju prebijeno, trebali bi malo razmisliti o svom stilu života i navikama koje vas toliko umaraju.

Vjerovali ili ne, jedna od stvari koja najviše umara je kofein, a to se naročito odnosi na one koji ga tijekom dana konzumiraju u prevelikim količinima. Oni koji navečer piju kavu rade to iz navike i potrebe za toplim napitkom, pa je puno bolje popiti čaj ili kakao, ako već ne možete biti kavu bez kofeina, i sljedećeg ćete dana imati više energije.

Vježbanje također uzima energiju, no jedino ako ga ima premalo ili previše. Premalo vježbanja nas jednostavno umrtvljuje, a previše iscrpljuje. Prava mjera je jutarnja tjelovježba od pola sata, koja će nam dati energije za cijeli dan, a ujedno i dobar san navečer.

Slatkiši su najveći kradljici energije - prvo vas napune šećerom i dignu, da bi ubrzo tresnuli o pod kad ta energija jednakom brzinom nestane. Grickajte voće, zdravije je i daje snagu, a ne uzima je.

Manjak energije i optimizma osjećat ćete i u slučaju da ste stalno u potrazi za nečim, preciznije, ako je oko vas nered. Nered jednostavno siše našu energiju i umara nas, pa je bolje dobro se iscrpiti dan-dva i sve staviti na mjesto, uredno i čisto, kako bi nam i takav prostor davao energiju.

Za kraj, iscrpit će vas i gluma. Ako se cijeli dan pretvarate da ste netko drugi, kad napokon stignete kući bit ćete sposobni jedino srušiti se na kauč pred televizorom. Napumpajte samopouzdanje i prestanite glumiti.


Reci što misliš!