Lifestyle

dobro je znati

Budite oprezni! Plastična ambalaža podložna je bakterijama

Budite oprezni! Plastična ambalaža podložna je bakterijama
Thinkstock

Plastična ambalaža često se primjenjuje kao jedan od glavnih rekvizita u svakodnevnoj prehrani. Treba biti oprezan jer nije nimalo bezazlena.

Plastični pribor za jelo i plastične čaše sve češće su u upotrebi, no korištenje plastičnih boca može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme. Ukoliko nekoliko dana zaredom koristite istu plastičnu bocu za vodu, možete ugroziti svoje zdravlje jer se upravo na ovim predmetima skuplja najveći broj bakterija.

Ovo važi za sve plastične boce, od onih za jednokratnu upotrebu kakve su flaše za vodu, mineralnu vodu i raličite vrste sokova, tako i za posebno dizajnirane boce za višestruku upotrebu, poput boca koje koriste sportaši u teretani, biciklisti, te drugi sportaši koji tijekom treninga i sportskih natjecanja nerijetko koriste istu plastičnu bocu.

Istraživanja su pokazala kako posebna opasnost prijeti od plastičnih boca s vrhom na izvlačenje koje su karakteristične za manja pakiranja sokova koji su namijenjeni najmlađima. Ovakve vrste plastične ambalaže posebno su opasne za osobe koje imaju probleme sa zubima, piša azra.ba.


Reci što misliš!