Lifestyle

#ženskikantun

Dvanaest stvari koje moraš znati ako s njim želiš provesti život

Dvanaest stvari koje moraš znati ako s njim želiš provesti život

(Olako) zalijetanje u brak jedna je od najvećih pogrešaka koje možeš učiniti. Ako se i dogodi, nije smak svijeta, ali kako bi smanjila šanse da se dogodi, pobrini se doznati odgovore na svako od ovih pitanja...

1. Zašto smo nas dvoje u vezi? Volite li svog partnera, cijenite i poštujete ili se možda samo bojite samoće, činjenice da budete ostavljeni, financijske situacije ili se bojite otići?

2. Imamo li nas dvoje budućnost? Živjeti u sadašnjem trenutku vrlo je uzbudljivo i divno, ali ako u svojoj vezi nemate nikakav plan za dalje - netko će u vezi postati nesretan!

3. Imaš li apsolutno povjerenje u njega? Morate biti svjesni činjenice da je povjerenje osnova svake veze, a pogotovo braka. Ako to niste postigli tijekom veze, mogli biste razmisliti o svojoj odluci.

4. Želimo li iste stvari? Neki parovi izbjegavaju teme poput braka, djece, obitelji misleći da će to sve samo doći s vremenom. Nekim osobama nikad ne dođe vrijeme da se skrase, zato je najbolje na vrijeme razgovarati o ciljevima i planovima.

5. Znate li se zabavljati jedno bez drugoga? Samostalnost je vrlo bitno sačuvati u vezi: provod sa starim društvom bez vašeg partnera trebao bi biti vaš ispušni ventil.

6. Voliš li ga bezuvjetno baš takvog kakav je? Uvijek će biti stvari koje ćemo htjeti promijeniti kod bliskih ljudi u našim životima - ali ako vas netko ne prihvaća takve kakvi jeste, ne omogućava vam da budete svoji i jedinstveni, razmislite još jednom je li ta osoba za vas.

7. Jesam li zadovoljna samom sobom? Kako vas vaš partner može upoznati i podržavati ako ni sami ne znate tko ste i gdje ste.

8. Čini li me veza s njim sretnom? Najvažnija stvar u životu je biti sretan. Ako se često svađate s partnerom i osjećate da morate sami popravljati stvari, nemojte misliti da će se u braku te stvari u potpunosti promijeniti. Vjerojatno neće uopće.

9. Ulažete li jednako truda u vezu? Trudite li se oboje prihvaćati kompromise? Brinete li se podjednako jedan o drugom? Podržavate li se međusobno i žrtvujete li se ponekad jedno za drugo? Ako sve to radite samo vi, dok druga strana sjedi prekriženih ruku, razmislite ponovo o svojoj odluci.

10. Je li vam zabavno kada ste zajedno, sami? Često viđamo parove koji sjede na romantičnoj večeri hladni i nezainteresirani, kao da se nalaze na dosadnom poslovnom sastanku. To baš nije zabavno.

11. Jesam li ja još uvijek ja? To što nekoga volite ne mora značiti promjenu svojih ciljeva, uvjerenja i interesa. Biti svoj i predan svom partneru istovremeno je i te kako moguće i važno!

12. Jesam li ja njemu više mama ili ravnopravna partnerica? Brinuti o nekome koga volite je divna stvar - ali ne i kada morate odgajati muškarca za kojeg se udajete! Potreban vam je zreo i ostvaren muškarac, a ne "mamin sin"!


Reci što misliš!