fino i zdravo
Recept za kruh idealan za one koji se boje ugljikohidrata
Pazite li na liniju i trudite li se zdravije hraniti, a teško vam se odreći kruha, probajte ovaj čiji su glavni sastojci posni sir, zobene pahuljice i sjemenke..
Osim što je izdašan, sočan i fin, ovaj će vas visokoproteinski kruh dugo držati sitima. Slobodno ga jedite za doručak uz pečena jaja ili omiljenu šunku, namažite ga sirnim namazom ili na njega složite avokado koji ste samo malo posolili i popaprili.
Sastojci:
300 g posnog sira
100 g mljevenih badema
100 g usitnjenih lanenih sjemenki
125 g usitnjenih zobenih pahuljica
1 žličica soli
6 g praška za pecivo (pola vrećice)
8 bjelanjaka
2 žlice sezama
2 žlice bučinih sjemenki (po želji)
2 žlice suncokretovih sjemenki (po želji)
Priprema:
1. U dubljoj zdjeli izmiješajte suhe sastojke: mljevene bademe, usitnjeni lan, zobene pahuljice, sezam, sol prašak za pecivo te sjemenke.
2. Dodajte lagano zapjenjene bjelanjke i posni sir pa dobro izmiješajte.
3. Duguljasti kalup za kruh obložite papirom za pečenje pa istresite smjesu. Poravnajte žlicom, posipajte još malo sezamom pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite oko 50-60 minuta. Kad je kruh pečen, istresite ga na rešetku za hlađenje i pustite da se ohladi pa ga tek onda režite.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
Objavljena je monografija Kulturni krajolik Biokova. Reciklaže u kršu autora Silvie Bekavac i Željka Miletića u suizdanju Sveučilišta u Zadru i Javne ustanove „Park prirode Biokovo“.
-
Zatajivanje srca naziva se najčešćom zloćudnom bolešću današnjice. Usporedba sa zloćudnim bolestima proizlazi iz činjenice da je od postavljanja dijagnoze smrtnost od ove bolesti 50% unutar pet godina.
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Cilj ih je podučiti arheološkim metodama i pristupima u izučavanju arhitekture koja se sačuvala u visini. Kao idealan lokalitet odabran je benediktinski samostan sv. Kuzme i Damjana.
Reci što misliš!