Lifestyle

#gastro

Vegetarijanski "bolognese" - novo izdanje omiljenog klasika

Vegetarijanski
Ilustracija: Designed by Topntp26

Uključite maštu, pa umjesto mesa iskoristite ono što pronađete u hladnjaku ili na polici, pripremite raskošan umak i uživajte u brzom, zasitnom i tako primamljivom tanjuru tjestenine.

 

Omiljeni bolognese pretvorili smo u vege poslasticu koja se priprema brzinski, a okusom gotovo da se i ne razlikuje od klasika. Meso zamijenite slanutkom, pa pripremite bogati umak od mrkve, celera, peršina, vina i rajčice. 

Želite li dodatno začiniti jelo, dodajte mu i malo čilija, a zatim sve poslužite u kombinaciji s omiljenim crnim vinom.  

Potrebno vam je:

  • Tjestenina
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • 1 manji komad korijena celera
  • 1 korijen peršina
  • 2 žlice sitno sjeckanog peršina
  • 1 konzerva slanutka
  • 1 konzerva pelata
  • 50 ml vina
  • Origano, bosiljak, timijan
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Luk, mrkvu, celer i korijen peršina nasjeckajte na sitno, a zatim luk pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju. Luku dodajte ostatak povrća.
  2. Ubacite i protisnuti češnjak.
  3. Dodajte vino, pa pustite da alkohol ispari.
  4. Dodajte pelate i slanutak, začinite začinskim biljem i kuhajte dok se svi sastojci ne povežu. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu.
  5. Poslužite uz ribani sir.

Dobar tek!

Reci što misliš!