#gastro
Vegetarijanski "bolognese" - novo izdanje omiljenog klasika
Uključite maštu, pa umjesto mesa iskoristite ono što pronađete u hladnjaku ili na polici, pripremite raskošan umak i uživajte u brzom, zasitnom i tako primamljivom tanjuru tjestenine.
Omiljeni bolognese pretvorili smo u vege poslasticu koja se priprema brzinski, a okusom gotovo da se i ne razlikuje od klasika. Meso zamijenite slanutkom, pa pripremite bogati umak od mrkve, celera, peršina, vina i rajčice.
Želite li dodatno začiniti jelo, dodajte mu i malo čilija, a zatim sve poslužite u kombinaciji s omiljenim crnim vinom.
Potrebno vam je:
- Tjestenina
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 mrkva
- 1 manji komad korijena celera
- 1 korijen peršina
- 2 žlice sitno sjeckanog peršina
- 1 konzerva slanutka
- 1 konzerva pelata
- 50 ml vina
- Origano, bosiljak, timijan
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Luk, mrkvu, celer i korijen peršina nasjeckajte na sitno, a zatim luk pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju. Luku dodajte ostatak povrća.
- Ubacite i protisnuti češnjak.
- Dodajte vino, pa pustite da alkohol ispari.
- Dodajte pelate i slanutak, začinite začinskim biljem i kuhajte dok se svi sastojci ne povežu. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu.
- Poslužite uz ribani sir.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
-
Ljubitelji ljepote i strasti plesa, pripremite se za nezaboravno iskustvo jer Gruzijiski nacionalni balet Sukhishvili dolazi na pozornicu Arsenala u subotu, 20. travnja s početkom u 20 sati!
-
I ove godine u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane i TZ Općine Pakoštane održati će se rekreativni MTB „Maraton Vransko jezero 2024“ i to tradicionalno 1. svibnja.
-
Sportski tereni Osnovne škole Šimuna Kožićića Benje uz odličnu navijačku atmosferu, igru i zabavu bili su poprište velikog sportsko-edukativnog Telemach Dan sporta.
Reci što misliš!