Lifestyle

Biste li se usudili?

Razbijen je tabu - Senzualne fotke iz spavaće sobe postale su totalno in

Razbijen je tabu - Senzualne fotke iz spavaće sobe postale su totalno in
Javier Sánchez Mingorance

Naša ekshibicionistička instagramska kultura i pokret koji slavi ljudsko tijelo u svim oblicima izrodili su pod svjetlima reflektora dijete ljubavi - fotografije parova iz njihove spavaće sobe

Partneri se skidaju u donje rublje (ili manje od toga) u profesionalnim studijima ili kod kuće te zauzimaju razne seksi poze pred kamerama. 

“Trenutačno je ta grana posla u ludom procvatu”, kaže Mike Allebach, vlasnik studija Allebach Photography u Pennsylvaniji. 

On procjenjuje da će takve fotografije do sljedeće godine biti glavni izvor njegovih prihoda i vjerojatno je u pravu. Naime, nedavno istraživanje pokazuje da je gotovo polovica parova u vezi spremna na erotsko poziranje. 

“Klijenti traže osobnije i intimnije fotografije, nešto samo za njihove oči”, objašnjava Delia Washington, vlasnica firme Boudoir by Delia Renee u Philadelphiji. 

Vruće fotke mogu poslužiti za obilježavanje godišnjice ili parovima važnih datuma, mogu biti dokaz koliko su seksi ili čak postati način da se očvrsne veza. Zajedničko potpuno skidanje ili gotovo do gola također stvara osjećaj opasnosti, što može potaknuti uzbuđenje u vezi, kaže seksualna edukatorica Pamela Madsen, osnivačica senzualnih retreatova Back to the Body. Izlazak iz sigurne zone također može upaliti iskru žudnje, dodaje seksualna ekspertica Lauren Dummit.

Želite svoju zajedničku kemiju zabilježiti kamerom? Cijene u SAD-u iznose između 150 i dvije tisuće dolara, ovisno o fotografu i o tome želite li frizuru i šminku. I potpuno je normalno da ste u početku nervozni. 

“Nitko nikada još nije došao i rekao - odradit ćemo ovo savršeno”, kaže Mike Allebach te dodaje: “No tijekom fotografiranja parovi se zbližavanju.” 

Profesionalac vas može voditi cijelim procesom, uključujući biranje odjeće (ako se odlučite za nju!), dodavanje modnih dodataka (primjerice duga ogrlica za vas i kravata za vašeg dragog) i estetiku fotografije (crne i bijele, u boji, malo zamućene, moderne, svijetle…). Fotografi obično počinju sa snimanjem fotografija u odjeći. Kada se malo opustite, vi i vaš dragi počet ćete skidati jedno drugog, možete se gledati u oči, smijati ili jednostavno uživati u trenutku. 

“U našem studiju nema osuđivanja, možete biti normalni ili čudni koliko god želite”, kaže Washington. 

Samo zapamtite da niste na snimanju pornića. Kad su fotografije gotove, možete izabrati omiljene koje će krasiti zidove vaše spavaće sobe ili ih spremiti u tajni album samo za vas dvoje (naravno, trebate odrediti pravila što će biti s fotografijama ako jednog dana prekinete). Čak i ako fotografije ostanu sakrivene ispod vašeg kreveta, adrenalin će vas oboje ispuniti. Trenutak “ne mogu vjerovati da smo to napravili” može stvoriti novu razinu povjerenja u vašem odnosu. 


Reci što misliš!