Lifestyle

Većina žena ga ne zna kupiti

Uz pomoć nekoliko trikova izaberite pravi grudnjak!

Uz pomoć nekoliko trikova izaberite pravi grudnjak!
thinkstock

Dobar grudnjak može učiniti čuda za vaš izgled. Isto tako, loš izbor grudnjaka može narušiti vaš stil, ali i zdravlje pa je jako važno znati odabrati pravi.

 

Dosadašnja istraživanja pokazala su da većina žena kupuje i nosi krive modele i veličine.

Kakve grudnjake treba imati svaka žena?

Vaša kolekcija grudnjaka bit će kompletna nabavite li po jedan primjerak svakog osnovnog modela. To uključuje takozvani "T-shirt" grudnjak, odnosno najjednostavniji model s košaricama koji se ne ocrtavaju ispod obične majice, zatim push-up grudnjak za posebne prilike, grudnjak bez naramenica ili multifunkcionalni model na kojem se naramenice mogu skinuti, sportski grudnjak te bralette.

Kako odabrati veličinu?

Za taj problem, nažalost, ne postoji konkretan odgovor jer različiti brendovi imaju različite veličine košarica. Ne oslanjajte se na "svoju veličinu" kada kupujete grudnjak u nekom novom dućanu, već isprobajte nekoliko različitih i tako odredite koji vam najbolje odgovara, piše Index.

Ako ste dobili ili izgubili značajan broj kilograma, onda vam, baš kao ni odjeća, neće pristajati ni stari grudnjaci. Isto pravilo vrijedi i za trudnice te žene u menopauzi jer se tada mijenja cijelo tijelo pa tako i veličina te oblik vaših grudi.

Kako prepoznati loš grudnjak?

Prvi znak da vam neki grudnjak ne odgovara je neudobnost. Ako se grudi prelijevaju izvan košarica ili ispadaju iz njih pri svakom pokretu, grudnjak vam ne odgovara.

Kako pravilno isprobati grudnjak?

Kada isprobavate grudnjak u dućanu, uvijek preko njega obucite majicu da vidite kako izgleda ispod odjeće. Novi grudnjak trebali biste moći zakopčati tek na posljednjoj kopčici kako biste mogli prebaciti na sljedeću kada se grudnjak nakon nekog vremena raširi.

Koliko često treba prati grudnjake?

Stručnjaci kažu da bi grudnjak trebali oprati nakon svaka dva do tri nošenja, a napominju i da pritom ne zaboravite na takozvane prijelazne grudnjake koje nosite dok su vam omiljeni u pranju i koje također trebate prati nakon par nošenja. Grudnjake sa žicom najbolje je oprati ručno kako u perilici ne bi izgubili oblik.

Koji je "rok trajanja" grudnjaka?

Životni vijek grudnjaka najviše ovisi o tome koliko ih imate, odnosno nosite, te kako se o njima brinete. Imate li, primjerice, pet grudnjaka koje stalno rotirate i dobro se brinete o njima, svaki bi vam trebao trajati oko godinu dana.

Reci što misliš!