Lifestyle

#fitness

Kako do čvrstih nogu i stražnjice?

Kako do čvrstih nogu i stražnjice?

Ne postoji konkretan broj čučnjeva koji bismo trebali napraviti svaki dan kako bio nam traperice savršeno pristajale

Čvrste noge i stražnjica san su svake žene - ako to imate, odjeća će vam stajati savršeno, a nije nevažno ni to što ćete osjećati sjajno. Naravno, to zahtijeva određenu količinu vježbanja, pa da vidimo koliko zapravo...

Čučnjevi su odlična vježba za jačanje nogu i poboljšanje ravnoteže, a možemo ih raditi bilo gdje i bilo kad. Izvodeći čučnjeve uz pomoć vlastite težine jačamo noge, leđa, trbuh i stražnjicu. Najvažnije je izvoditi ih pravilno jer u suprotnom mogu stradati koljena i leđa. 

Ne postoji konkretan broj čučnjeva koji bismo trebali napraviti svaki dan kako bio nam traperice savršeno pristajale. Ovisi o tome koliko smo utrenirani ili nismo. Fitness treneri početnicima savjetuju lagani start i postepeno povećavanje broja ponavljanja kako bi bili sigurni da pravilno izvode vježbu i spriječe ozljede.

Prema njihovom mišljenju, lagani start znači izvođenje čučnjeva dva do tri puta tjedno, tri do pet serija od osam do 12 ponavljanja na dan. To je, naime, minimum da bi se nakon određenog vremena vidjela razlika.

Kako se pravilno izvode čučnjevi? Evo videa koji će vam sve objasniti:

Noge možete ojačati i pripremiti za čučnjeve pomoću izdržaja. Stanite leđima uza zid pa stisnite trbušne mišiće tako da ne bude prostora između kralježnice u donjem dijelu leđa i zida. Noge raširite malo više od širine ramena, i spustite se u čučanj. I kod ove vježbe je važno voditi računa da koljena ne prelaze razinu prstiju. Ostanite u položaju koliko možete.

Kod čučnjeva, kao i kod svih drugih vježbi, važno je slušati svoje tijelo, a ne uspoređivati se s drugima. Ne žurite, ali i ne preskačite treninge. 


Reci što misliš!