Lifestyle

kužina

Ukusno i slasno pecivo: Najbolji recept za "poderane gaće"

Ukusno i slasno pecivo: Najbolji recept za

Poderane gaće, pecipale, lagnošice, lepinjice… ovisno u kojem kraju lijepe naše se prave tako se mijenja i naziv, ali uvijek je riječ o ukusnom slatkom pecivu od dizanog tijesta.

U većoj zdjeli prosijte brašno pa dodajte kvasac, šećer i sol.
Dodajte razmućeno jaje i mlijeko pa spiralnim nastavcima za miksanje umijesite glatko tijesto.

Tijesto pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite sat vremena na toplom mjestu da se diže.
Kada se volumen tijesta udvostruči razvaljajte ga na laganoj pobrašnjenoj površini 0,5 cm debelo. Tijesto režite na pravokutnike i sredinu svakoga malo zarežite nožem.

Pripremljene lepinjice prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite ih još 15-20 minuta da se dižu.

Lepinje pecite u vrelom ulju dok ne porumene s obje strane. Odložite ih na papirnati ručnik da se ocijedi višak masnoće.

Poderane gaće pospite šećerom u prahu i poslužite tople uz omiljeni pekmez.

Ova fina peciva pripremila je naša suradnica Jannette čije recepte možete pronaći na web stranici Slatki svijet, a možete je pratiti i na FacebookuInstagramuTwitteru


Reci što misliš!