Lifestyle

u organizaciji Riva Rafting Centra

Ovogodišnja poruka Zrmanja Adventures Festivala: "Ostani, kod kuće je najljepše!"

Ovogodišnja poruka Zrmanja Adventures Festivala:

Festival u organizaciji Riva Rafting Centra i ove godine nastavlja afirmaciju južnih padina Velebita i rijeke Zrmanje. Zrmanja Adventure Festival održat će se od 26. do 28. travnja 2019.

Predstavljanje programa Zrmanja Adventures Festivala za 2019. godinu održat će se u srijedu, 23. siječnja u 10:30 sati u Marini Zadar. 

Predstavljanje će se održati na katamaranu "Jeredam" koji se na nalazi na gatu Albatros Yachting-a gat/ponton 1 (ulaz od caffe bara Barka).

Festival u organizaciji Riva Rafting Centra i ove godine nastavlja afirmaciju južnih padina Velebita i rijeke Zrmanje. Zrmanja Adventure Festival održat će se od 26. do 28. travnja 2019. 

Novosti na festivalu predstavit će direktor festivala Đuro Župan, a pridružit će mu se i dogradonačelnik grada Obrovca Slobodan Jurjević  kao potpora festivalu.  

- Ova sportsko-turistička manifestacija promovira, potiče i afirmira posebne oblike turizma (sportsko izletnički, seoski i dr.), a posebice predstavlja prirodne ljepote bukovačkog krša naslonjenog na  južne padine Velebita, s prekrasnim kanjonima Krupe i Zrmanje i pritoka, te izuzetnim speleološkom potencijalom (jamama, spiljama, ponorima i drugom speleo znanstvenom građom koja ovaj bukovački krš uvrštava u najpotentnije na svijetu), najavljuje Romana Župan.

Festival će tijekom tri dana kroz izvedbu SUP-a, Traila  tri  rijeke i RR6 (run-raft-6 competitors) sudionicima i publici pokazati svu ljepotu ovog prostora .

- ZAF nema samo namjeru predstaviti održivi oblik turizma i zaštititi netaknutu prirodu nego u okviru ekonomskog razvoja prostora dotaknuti najbolnija društveno ekonomska pitanja u Hrvatskoj, a to je odlazak mladih ljudi koji sve teže pronalaze smisao i razlog ostanka na ovom prostoru, te stvarati uvjete za njihov ostanak sa svim relevantnim društveno političkim čimbenicima (lokalnom i regionalnom samoupravom, državnom upravom i znanstvenom zajednicom, radeći sve to na platformi velike povijesne i znanstvene ostavštine ovog prostora). Zbog toga je ovogodišnja poruka ZAFA  - Ostani, kod kuće je najljepše, nastavlja Župan.

Da to nije tek neostvariva poruka, već utemeljena i realna pretpostavka, govore ovogodišnji podaci Turističke Zajednice Zadarske županije - "grad duhova", kako Obrovac nazivaše mnogi usputni prolaznici i novinari, imao najveći rast broja noćenja za prošlu godinu u Zadarskoj županiji (sa indeksom rasta od 136, što u brojkama govori da je 2017. godine imao oko 170 000, a 2018 god 260 000 noćenja).  Ovime je nadmašio mnoge sredine u Zadarskoj Županiji koje imaju puno većom turističku tradiciju i moćniju infrastrukturu.

- Ovakvi konkretni rezultati došli su kao plod dugogodišnjeg temeljitog rada, te promicanja i predstavljanja ovog prostora, sa svim svojim potencijalima i mogućnostima, kako u Hrvatskoj  tako i u Evropi i svijetu. Sve ovo predstavlja dobar razlog za optimizam, s kojim ćemo nastaviti ono što smatramo svojom misijom.

 


Reci što misliš!