Lifestyle

ljepota

Najpopularniji beauty trendovi za 2019. godinu

Najpopularniji beauty trendovi za 2019. godinu

Ovogodišnji trendovi su raznovrsni, a većinu njih svatko može uključiti u svoju beauty rutinu.

Znamo da su se na našem portalu zaredali članci s razno-raznim trendovima, no takvo je vrijeme godine, a i nas uvijek veseli vidjeti predviđanja što će biti najpopularnije u području mode, prehrane i fitnessa, uređenja doma... Tako smo došli i do područja ljepote, a 2019. godina mogla bi biti prilično uzbudljiva.

Iako je ponekad  dobro igrati na sigurno i držati se uobičajene rutine, u drugim trenucima bolje je ići pomalo na rizik i isprobati nešto novo. Upravo u tim potonjim trenucima dobro se fokusirati na inovativne i zanimljive beauty trendove, one koji se pojave najprije na internacionalnim modnim pistama i onda se počinju pojavljivati u marketinškim kampanjama, na crvenim tepisima, editorijalima u magazinima, preplave Instagram i Pinterest, a onda završe i na našim licima i glavama.

To je kao s modnim trendovima, samo puno bolje jer ove trendove možemo isprobati odmah i ne moramo, kao kod odjeće, čekati da se jeftinija verzija nekog odjevnog predmeta pojavi kod nas u dućanima – nešto zamjensko u beauty svijetu uvijek se može pronaći.

Ovih nekoliko trendova, tvrde stručnjaci, a to dokazuje i povećana potražnja na Pinterestu, bit će najzastupljeniji u godini pred nama. Koje od njih ćete vi isprobati?
 
MAT KOŽA

U 2018. godini u trendu je biše bila prozračna, sjajna - "dewy" podloga, e to se ponovo sada mijenja pa u ovoj godini možete očekivati više mat kožu i takve pudere (veliku prašinu podigli su primjerice novi Morphe puderi koji su veoma mat).

Mat puderi nanosit će se navlaženim spužvicama i kistovima – kako bi što ljepše "sjeli" na kožu, dali prirodniji izgled koži unatoč nanesenom puderu velike moći prikrivanja.

RUŽEVI JARKIH BOJA

Ove godine nude ruževi koji su boli toliko popularni prošle godine (i ove zime) primat popularnosti prepustit će bojevima odvažnih, jarkih boja. Usne će biti u fokusu na licu, pa zapamtite da ne pretjerujete s ostatkom makeupa. Podloga neka bude prozračna, oči diskretno našminkane ili naglašene tek s maskarom, a ne pretjerujte niti s rumenilom. Jedina ekstravagancija neka bude na usnama u jarkim bojama: crvenima, ružičastima, narančastima, ljubičastima...

Kako je bojom 2019. godine proglašena koraljna boja (Pantone Living Coral), obavezno nabavite i ruž u ovoj divnoj crveno-narančastoj boji.

LILA KOSA

Iako glavna svjetska trendseterica Kylie Jenner trenutno nosi plavu kosu, stručnjaci tvrde kako je nježna, pastelno ljubičasta boja jedna od hit boja kose za ovu godinu. To potvrđuje i popularni Pinterest na kojem je potraga za ovom bojom kose porasla za nevjerojatnih 1077 posto. Ovu boju možda nije lako održavati, no zato predivno izgleda iz svaki tip kože.

SJAJILO NA USNAMA I KAPCIMA

Koža će možda biti mat, no zato će sjaj biti na usnama i kapcima. Mokri makeup na kapcima ponovo se vraća na velika vrata. Dobro, možda ne na toliko velika jer znamo da ovo nije baš look koji ćemo nositi svakodnevno. No uopće ne sumnjamo da će trendseterice koje drže do sebe ovo uključiti i svoje ovogodišnje makeup lookove.

Za sve nas ostale tu su barem sjajila za usne. Na svu sreću nisu to više sjajila kao nekada, ljepljiva i teška. Sadašnja sjajila su lagana, i dosta postojanija nego li prijašnjih godina.

 


Reci što misliš!