Lifestyle

recept

Zašto danas ne biste isprobali tjesteninu s govedinom, gljivama i bijelim vinom?

Zašto danas ne biste isprobali tjesteninu s govedinom, gljivama i bijelim vinom?

Evo recepta za jedan jednostavan, a ukusan ručak!

Sastojci:

400 g tjestenine,
4 žličice maslaca,
700 g isjeckane govedine,
sol i papar po želji,
1 isjeckani (crveni) luk,
4 češnja češnjaka,
450 g gljiva (npr. šampinjona),
pola čaše bijelog vina,
1,5 čaša goveđe juhe,
3 žličice brašna,
pola čaše grčkog jogurta

Priprema:

Skuhajte tjesteninu. Otopite 2 žličice maslaca, dodajte govedinu, sol i papar i pržite oko 3 minute, dok govedina ne porumeni.
Preostale dvije žličice maslaca otopite u tavi, dodajte luk i sol. Zatim dodajte češnjak i gljive. Pržite 5-7 minuta dok luk ne omekaša, a gljive ne budu pečene. Potom dodajte vino i kuhajte još 3 minute.
Paralelno s tim u posebnu zdjelu naspite goveđu juhu i brašno i miješajte dok se ne zgusne.
Naspite smjesu u tavu, pržite i miješjate oko 5 minuta. Onda dodajte grčki jogurt, a na kraju još sol i papar.
Pomiješajte sve sa tjesteninom i poslužite.


Reci što misliš!