recept
Zašto danas ne biste isprobali tjesteninu s govedinom, gljivama i bijelim vinom?
Evo recepta za jedan jednostavan, a ukusan ručak!
Sastojci:
400 g tjestenine,
4 žličice maslaca,
700 g isjeckane govedine,
sol i papar po želji,
1 isjeckani (crveni) luk,
4 češnja češnjaka,
450 g gljiva (npr. šampinjona),
pola čaše bijelog vina,
1,5 čaša goveđe juhe,
3 žličice brašna,
pola čaše grčkog jogurta
Priprema:
Skuhajte tjesteninu. Otopite 2 žličice maslaca, dodajte govedinu,
sol i papar i pržite oko 3 minute, dok govedina ne
porumeni.
Preostale dvije žličice maslaca otopite u tavi, dodajte luk i
sol. Zatim dodajte češnjak i gljive. Pržite 5-7 minuta dok luk ne
omekaša, a gljive ne budu pečene. Potom dodajte vino i kuhajte
još 3 minute.
Paralelno s tim u posebnu zdjelu naspite goveđu juhu i brašno i
miješajte dok se ne zgusne.
Naspite smjesu u tavu, pržite i miješjate oko 5 minuta. Onda
dodajte grčki jogurt, a na kraju još sol i papar.
Pomiješajte sve sa tjesteninom i poslužite.
Izdvojeno
-
Brod "Dalmacija", najveći u povijesti flote Jadrolinije, koji će održavati međunarodnu liniju Dubrovnik – Bari, stigao je u Hrvatsku te će u brodogradilištu Viktor Lenac biti prilagođen vizualnom identitetu Jadrolinije, izvijestili su u četvrtak iz najvećeg domaćeg putničkog brodara.
-
B GLAD Produkcija i HNK Zadar završavaju ovosezonsku uspješnu suradnju s komedijom "Puni pansion".
-
Jutros je gradom brzinom munje prostrujala tužna vijest da nas je napustio Denis Skitarelić - Skita, sjajan košarkaš, nakon toga jednako sjajan pedagog i trener mladih generacija.
-
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković najavio je u četvrtak da će se vrlo skoro doznati s kim će HDZ formirati većinu u Saboru.
Reci što misliš!