Lifestyle

vidovitost.net

O karmi

O karmi
vidovitost.net

Nakon svakog našeg proživljenog dana, bilo bi izuzetno korisno učiniti jednu stvar, a to je pomno razmotriti naše misli, postupke i emocije koje smo u tom danu iskusili. Možda će mnogi reći kako im se dani ne razlikuju mnogo jedan od drugog, neki čak i da je svaki isti, susreću se isti ljudi, rade se iste stvari, osjećaju iste emocije.

Često bude više negativnih nego pozitivnih, često više ljudi koje ne podnosimo ili ne volimo vidjeti nego onih koji su nam dragi. Pa u skladu s tim ni naša djela ne budu najpozitivnija I možda je baš taj kraj dana trenutak kad želimo pobjeći od sebe, srušiti se na kauč ispred televizije, nešto popiti, jednostavno zaboraviti.

Svaki ružan pogled koji nam je upućen, kritiku, zapostavljanje, podcjenjivanje, riječi koje se urezuju i potiskuju, ravnodušnost, osjećaj da nismo dovoljni I sve ono loše što percipiramo da dobivamo od drugih. I reći ćemo naravno, kako mi možemo uopće biti bolji kada smo na takav način tretirani. I bit ćemo ljuti I bijesni ili ćemo pobjeći na neki način. A baš taj trenutak je važan, važan da ne bude takav.

Svi smo mi došli na ovaj svijet nešto naučiti, usvojiti neke lekcije. Svaki novi dan može kao posljedicu imati nagomilavanje loše karme ili pak pročišćavanje iste. Dok god opetovano donosimo iste loše odluke i  ponavljamo svoje obrasce ponašanja, dobivat ćemo iste situacije, iste ljude, iste lekcije. Mnogo ljudi, nažalost, nije sposobno prepoznati vlastitu karmu.

Mnogi ipak pronalaze put u alternativnim metodama, a jedna od njih kao što je ezoterija gdje vam dobar astrolog ili tarot majstor vrlo brzo može iščitati vašu karmu i vaš karmički put.

Okruženi smo s toliko informacija svaki dan da to uistinu i nije lak zadatak. Vrtimo se u krugu vlastite tame I ne vidimo što se nalazi van našeg kruga jer ni ne želimo gledati. Jednom kad se uđe u obrazac, teško je osvijestiti da smo zapeli, a osvješćivanje je ključ I prvi korak bez kojeg se ne može naprijed.

Pročišćavanje karme preduvjet je rasta i razvoja nas kao duhovnih bića, a za to je bitno razmotriti kako naši postupci, vođeni egom I emocijama, utječu na kvalitetu našeg života. I to ne iz razloga da bi sami sebe okrivili za nešto, to nije svrha već je potpuno kontraproduktivno. Opraštanje sebi, pa potom opraštanje drugima vodi nas do te nove razine svijesti kojom ćemo ostvariti drugačiju budućnost,koja neće biti jednaka prošlosti.

Svakom mišlju, riječju I postupkom određujete što ćete kao lanac stvoriti u svom životu jer je život beskonačan krug energije. Sve će se vratiti, ili kao blagoslov, ili kao loše iskustvo. Karma objašnjava da je naša patnja u mnogim slučajevima posljedica naših pogrešnih postupaka. Stoga, na kraju sljedećeg dana, umjesto da učinite ono što ste i do sada činili, osvijestite se, ostanite budni, razmislite o svakom trenutku, o svemu što ste dali i primili, o svakoj osobi s kojom ste došli u dodir.

Razmislite jeste li dali sve od sebe, jeste li možda ipak nešto mogli učiniti drugačije, jeste li pokrenuli lanac pozitivnih ili negativnih vibracija. Taj trenutak mijenja vaš život, jer svakom spoznajom i promjenom pročišćava se i vaša karma. Vidljivost promjene definitivno nećete čekati dugo. Isplati se.

Vidovitost.net


Reci što misliš!