recept
Isprobajte ukusno varivo od leće s kobasicom
Prijedlog za ukusan i zdrav obrok. Leća je bogata mineralima, vitaminima, folnom kiselinom i drugim korisnim tvarima. Sadrži značajan udio vlakana i beta karotena. I odlično se slaže sa žitaricama, jajima ili mesom
Sastojci
120 g smeđe leće
1 lovorov list
po ¼ crvene i žute paprike
½ stabljike celera
sol, papar
1 žličica octa
1 kobasica
svježe začinsko bilje
Priprema
Leću preko noći ostavite da se namače u vodi. Ocijedite pa
zavrijte s lovorovim listom u ½ litre vode. Kuhajte oko 30
minuta, poklopljeno, na laganoj vatri.
Papriku narežite na kockice, a celer na kriške pa ih dodajte u
lonac s lećom i kuhajte oko 30 minuta. Posolite i popaprite te
umiješajte ocat.
Skuhajte kobasice pa ih narezane na dodajte u varivo. Ukrasite
svježim začinskim biljem.
Izdvojeno
-
Iz B GLAD Produkcije javljaju kako se večerašnja izvedba komedije "Puni pansion" u HNK Zadar odgađa zbog bolesti glumice.
-
Objavljena je monografija Kulturni krajolik Biokova. Reciklaže u kršu autora Silvie Bekavac i Željka Miletića u suizdanju Sveučilišta u Zadru i Javne ustanove „Park prirode Biokovo“.
-
Zatajivanje srca naziva se najčešćom zloćudnom bolešću današnjice. Usporedba sa zloćudnim bolestima proizlazi iz činjenice da je od postavljanja dijagnoze smrtnost od ove bolesti 50% unutar pet godina.
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
Reci što misliš!