Lifestyle

recept

Isprobajte ukusno varivo od leće s kobasicom

Isprobajte ukusno varivo od leće s kobasicom
shutterstock

Prijedlog za ukusan i zdrav obrok. Leća je bogata mineralima, vitaminima, folnom kiselinom i drugim korisnim tvarima. Sadrži značajan udio vlakana i beta karotena. I odlično se slaže sa žitaricama, jajima ili mesom

Sastojci

120 g smeđe leće
1 lovorov list
po ¼ crvene i žute paprike
½ stabljike celera
sol, papar
1 žličica octa
1 kobasica
svježe začinsko bilje

Priprema

Leću preko noći ostavite da se namače u vodi. Ocijedite pa zavrijte s lovorovim listom u ½ litre vode. Kuhajte oko 30 minuta, poklopljeno, na laganoj vatri.
Papriku narežite na kockice, a celer na kriške pa ih dodajte u lonac s lećom i kuhajte oko 30 minuta. Posolite i popaprite te umiješajte ocat.
Skuhajte kobasice pa ih narezane na dodajte u varivo. Ukrasite svježim začinskim biljem.

Reci što misliš!