#hitrecept
Ideja za prilog: Pire od slatkog krumpira
Pireu možete dodati začine po vlastitom ukusu. Gotov pire poslužite posut nasjeckanim listićima metvice ili korijandra.
SASTOJCI
800 g slatkih krumpira (batata)
sol, mljeveni papar
1 žlica ulja
sok od limuna
metvica ili korijander
PRIPREMA
Oprane krumpire narežite na kockice, stavite u lonac, zalijte vodom da budu potopljeni, malo posolite i pustite da provrije.
Kuhajte na umjerenoj vatri oko 15 minuta, dok krumpir ne omekša. Izlijte vodu, krumpir posolite, popaprite, dodajte ulje, sok od limuna i sve izmiksajte.
Pireu još možete dodati začine po vlastitom ukusu. Gotov pire poslužite posut nasjeckanim listićima metvice ili korijandra.
Izdvojeno
-
Muzej antičkog stakla u Zadru ove godine slavi svoju jubilarnu 15. godišnjicu rada, jer je svoja vrata svečano otvorio 5. svibnja 2009. godine. Tim povodom pripremamo bogat i zanimljiv program uz otvorenje izložbe Helmi Remes i Slate Grove “Odjeci priča / Nadahnuće iz Finske”.
-
U sklopu programa "Knjigom oko svijeta" svoju su zemlju zainteresiranoj djeci u Gradska knjižnica Zadar jučer predstavile naše volonterke iz Ukrajine: Olga Luhova, Natalia Kurkina te njezine kćeri Daria i Polina.
-
Pozvani ste na 37. Susret hrvatskih puhačkih orkestara koji će 5. i 19. svibnja 2024. godine u Zagrebu okupiti najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske
-
I dok meso svakodnevno jede svaki četvrti Hrvat, što jasno govori o popularnosti ove namirnice, dublja segmentacija govori da su građani cjenovno osjetljivi te da se manje konzumiraju skuplje vrste mesa i mesnih prerađevina kao što su teletina i janjetina te pršut i kulen
Reci što misliš!