Lifestyle

a sve imate kod kuće

Jednostavna maska za uklanjanje pigmentacije i podočnjaka

Jednostavna maska za uklanjanje pigmentacije i podočnjaka

Svi kupujemo različite proizvode za lice kako bismo poboljšali izgled naše kože, spriječili prerano starenje i uklonili bore, tamne mrlje, akne i mitesere. Ipak, većina ih je preskupa i često ne daju željene učinke.

Srećom, postoje brojni prirodni i visoko učinkoviti prirodni načini za poboljšanje kože na licu i sprečavanje kožnih problema.

Soda bikarbona je moćan antioksidans, antibiotik i protuupalno sredstvo, tako da uklanja bakterije, vraća ravnotežu kože i detoksificira, piše Healthy food house.

Međutim, dr. Jaishree Sharad, dermatolog sa sjedištem u Mumbaiju, objašnjava:

“Soda bikarbona je eksfoliant i smanjuje masnoću. Može pomoći pri smanjenju komedona (začepljenih folikula dlačica u koži, kao što su miteseri). Ali može isušiti kožu i mijenjati pH kože, čineći kožu osjetljivijom. Ako netko ima jako masnu kožu i ne koristi druge kreme koje uzrokuju da se koža osuši, može se pomiješati sodu bikarbonu s medom da oljušti i smanji mitesere. “

Evo kako pripremiti domaću prirodnu kremu za lice koja će vam pomoći da se riješite vaših problema s kožom:

Sastojci:
    soda bikarbona
    jabučni ocat
    ½ limuna
    med
    ½ čaše vode

Upute:

Iscijedite limun u čašu vode, a zatim dodajte ostatak sastojaka. Dobro promiješajte i nanesite masku na lice. Ostavite da djeluje preko noći, a ujutro je isperite hladnom vodom.

Ponavljajte ovo svake večeri kroz mjesec dana i bit ćete fascinirani rezultatima!


Reci što misliš!