Lifestyle

#sexfiles

Uživaju li žene više u divljem i strastvenom ili u sporom seksu?

Uživaju li žene više u divljem i strastvenom ili u sporom seksu?
Designed by yanalya / Freepik

Spontani seks na brzinu, eksperimentiranje u krevetu i divlja strast – baš to nam ide. U usporedbi s tim, usporeni seks čini se nekako slabašnim. No studija orgazma dokazuje nam da se polaganost isplati i da žene u sporom seksu češće doživljavaju orgazam

Znanstvenici su ispitali više od 6000 osoba bez stalnoga partnera i došlo se do iznenađujućeg rezultata: lezbijke doživljavaju vrhunac češće od heteroseksualnih žena. Pri ljubavnoj igri s partnericom doživljavaju orgazam u gotovo 75% slučajeva, a pri seksu s muškarcem u jedva 62 posto. Zašto? Znanstvenici pretpostavljaju da se istospolni parovi u krevetu manje žure.

ZAGRIJAVANJE Prije svega potrebno vam je vrijeme. Polagani seks trebao bi trajati barem sat vremena. I to bez prekida kako biste ostali usredotočeni. Dakle, isključite zvuk na telefonu, ako može, i zvono na vratima te ugasite računalo. Ono što vam nije nužno potrebno jest želja. Budući da ne morate odmah juriti punim gasom i možete se polako zbližavati, ona se može probuditi tek tijekom predigre. “Zbog toga je polagani seks odličan za parove koji su dugo zajedno, kod kojih je želja općenito ili istodobna želja postala rjeđa”, kaže stručnjakinja za tantrički seks Yella Cremer (lovebase.com). Savjetuje nam da se dogovorimo za seks i zajedno dođemo do pravoga raspoloženja. A što savjetuje Amerikanka Diana Richardson koja je svojim knjigama i filmovima pokrenula trend polaganog seksa? Sami se masirajte kako biste utvrdili gdje i kako posebno volite da vas se dira. Smjestite se na neko mirno mjestašce tako da vam bude ugodno, zatvorite oči i dirajte svaki dio svoga tijela – samo lagano prijeđite preko njega vrhovima prstiju, pa se nježno masirajte, pritisnite čvršće, čak se i uštipnite. 

PREDIGRA Žestoko stiskanje i žurno istraživanje prstima nije, dakako, najbolji početak polaganog seksa. To prebrzo potiče uzbuđenost. Dakle, bolje je držati se ograničenja brzine i nježno se ljubiti. Je li vam, primjerice, poznat zračni poljubac? Prijeđite nježno usnicama preko partnerovih i toplim dahom preko njegovih usta. Kad oboje više ne možete izdržati, vrhovi jezika neka vam se nježno dodirnu. Ili grickajte i sišite partnerovu gornju usnicu dok se on posvećuje samo vašoj donjoj usnici. Moguće je i zagrijavanje riječima. “Gledajte se u oči i govorite jedno drugome kako se osjećate”, kaže Yella Cremer. Ili se dulje zadržite u zagrljaju. “Najvažnije je polagano tjelesno približavanje”, objašnjava stručnjakinja. Njezina uputa: “Neka muškarac ženi stavi ruke na grudi, a ona svoje njemu na penis. Ostanite tako nekoliko trenutaka prije nego što se počnete milovati.” Tantristi, naime, vjeruju da su grudi povezane s klitorisom te da dodir izaziva ugodne žmarce i na nekome drugome mjestu. 

GLAVNO JELO Ne moraju oboje biti potpuno uzbuđeni da bi se prihvatili onoga glavnog. Pri polaganom seksu razmjerno se brzo prelazi na penetraciju. “Izvedivo je i bez pune erekcije”, kaže Cremer. Lubrikant ili ulje za masažu pomažu u slučaju potrebe. Pa što je tu “polagano”? Kao prvo, faza prije nego što on potpuno prodre u nju smije trajati nekoliko minuta. A drugo, ne slijedi uobičajen ritam van-unutra. “Sve više nalikuje valu. Muškarac se zabije nekoliko puta, podiže uzbuđenje, a onda ono ponovno popušta. Naposljetku par treba što dulje ostati sjedinjen”, kaže Cremer. Prema riječima stručnjakinje, najbolji položaj su škare: žena leži na leđima, a muškarac između njezinih nogu. Muškarac je tako stisnut između ženinih bedara. Tako će ostati u njoj čak i kad erekcija povremeno malo popusti. Dakako, dobar je i svaki drugi položaj u oboje osjećaju ugodno. “Smjestite se što je moguće udobnije, primjerice podmetnite jastuk pod stražnjicom”, savjetuje tantristica. 

VRHUNAC Najvažnija razlika između “normalnog” i polaganog seksa jest što se u ovoj drugoj inačici ne dolazi nužno do orgazma, odnosno ne nužno do onog uobičajene vrste. “Nismo usmjereni prema određenoj točki, nego doživljavamo orgazam cijelim tijelom koje onda vibrira od glave do pete”, objašnjava Cremer. Jasno, to ne uspije odmah prvi put, zato vježbajte, vježbajte. I dišite, dišite, dišite. “Tko se potpuno usredotoči na dah, ne gubi pozornost i može se bolje isključiti od svega drugog”, kaže stručnjakinja. “Zamislite da dišete prema trbuhu i kako vam se pritom ošit diže i spušta.” Evo još nekoliko trikova kako biste ostali usredotočeni na taj trenutak i ne biste mislili na ono što bi sve trebalo obaviti sljedećega dana: pri seksu se neprekinuto gledajte u oči. Ili potpuno suprotno: zavežite oči. Tako pogled ne može lutati uokolo. Još ćete se više usredotočiti na ono što upravo osjećate. A što učiniti ako vaš partner ne uspijeva odgoditi orgazam? Vrhom prsta pritisnite mjesto između korijena njegova penisa i anusa. Ili spojite palac i kažiprst u prsten i malo mu stisnite penis ispod glavića. 

EPILOG “Nakon polaganog seksa nećete biti izmoreni i iscrpljeni kao nakon uobičajenog orgazma. Osjećat ćete se opušteno, ali puni energije”, kaže stručnjakinja Cremer. Možete, dakle, iskočiti iz postelje i poharati nekoliko noćnih klubova. Ili dodati još jedan divlji krug na brzinu.


Reci što misliš!