#gastro
Fritaja s gljivama i parmezanom idealan je obrok za svako doba dana
Fritaja je idealna za doručak, lagani ručak, večeru...
Fritaja je jelo koje zaista mogu napraviti i oni kojima kuhanje
nije jača strana, a osim što ćete pripremiti nešto izuzetno
ukusno, ovo jelo je i jako zdravo. Omiljene gljive u kombinaciji
s parmezanom, porilukom i domaćim jajima stvaraju kombinaciju
okusa kojoj ćete se definitivno poželjeti vratiti.
Ako želite veću količinu fritaje ili želite da vam jaja budu
kremastija, u istučena jaja možete dodati i malo svježeg sira ili
skute. Svježi peršin možete zamijeniti i bilo kojim drugim
začinom po vašoj želji, a možete u tavu ubaciti i šaku svježih
listova rukle čiji će okus pasati jajima i gljivama.
Potrebno vam je:
200 g svježih gljiva (šampinjoni, bukovače...)
jedan poriluk
5 jaja
1 žlica parmezana
sol
papar
žlica maslaca
100 g sjeckane slanine
peršin
Priprema:
Gljive očistite četkicom i narežite na ploške. Poriluk narežite
na rezance. U tavi rastopite maslac i pustite neka se jako
zagrije. Ubacite poriluk pa gljive, i zapecite ih na jakoj vatri,
da potamne i lagano se karameliziraju. U posudi sa strane
istucite jaja pjenasto, sa soli i paprom. Smjesi dodajte i
parmezan. U tavu ubacite i kockice slanine. Čim se rastopi
izlijte smjesu od jaja. Smanjite vatru do srednje jačine i pecite
samo s jedne strane bez miješanja, dok korica ne postane rumena i
hrskava, a sredina ostane još malo kremasta.
Izdvojeno
-
Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje državljana Rusije, koje se sumnjiči za kazneno djelo Krivotvorenje isprave.
-
Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je u četvrtak kasno navečer ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars izvješćujući o eksploziji navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
-
U petak, 19 travnja s početkom u 19 sati u Velikoj dvorani svečano će se otvoriti Dom kulture u Benkovcu .
-
Ako želite dug, zdrav i aktivan život, neka vaša kuhinjska smočnica uvijek bude puna jedne namirnice.
Reci što misliš!