Lifestyle

#gastro

Fritaja s gljivama i parmezanom idealan je obrok za svako doba dana

Fritaja s gljivama i parmezanom idealan je obrok za svako doba dana
RTL

Fritaja je idealna za doručak, lagani ručak, večeru...

Fritaja je jelo koje zaista mogu napraviti i oni kojima kuhanje nije jača strana, a osim što ćete pripremiti nešto izuzetno ukusno, ovo jelo je i jako zdravo. Omiljene gljive u kombinaciji s parmezanom, porilukom i domaćim jajima stvaraju kombinaciju okusa kojoj ćete se definitivno poželjeti vratiti.

Ako želite veću količinu fritaje ili želite da vam jaja budu kremastija, u istučena jaja možete dodati i malo svježeg sira ili skute. Svježi peršin možete zamijeniti i bilo kojim drugim začinom po vašoj želji, a možete u tavu ubaciti i šaku svježih listova rukle čiji će okus pasati jajima i gljivama.

Potrebno vam je:

200 g svježih gljiva (šampinjoni, bukovače...)

jedan poriluk

5 jaja

1 žlica parmezana

sol

papar

žlica maslaca

100 g sjeckane slanine

peršin   

Priprema:

Gljive očistite četkicom i narežite na ploške. Poriluk narežite na rezance. U tavi rastopite maslac i pustite neka se jako zagrije. Ubacite poriluk pa gljive, i zapecite ih na jakoj vatri, da potamne i lagano se karameliziraju. U posudi sa strane istucite jaja pjenasto, sa soli i paprom. Smjesi dodajte i parmezan. U tavu ubacite i kockice slanine. Čim se rastopi izlijte smjesu od jaja. Smanjite vatru do srednje jačine i pecite samo s jedne strane bez miješanja, dok korica ne postane rumena i hrskava, a sredina ostane još malo kremasta.

 


Reci što misliš!