Lifestyle

stil

Sedam modnih pravila kojih se ne trebate držati

Sedam modnih pravila kojih se ne trebate držati
Fox

Pravila su tu da se krše, zar ne?

Prije svega, nitko vam ne može govoriti što biste trebali, a što ne biste trebali nositi. Jedino što biste stvarno trebali nositi je ono što želite. Naravno, postoje mjesta i prilike koje zahtijevaju određenu dozu suzdržanosti i formalnosti, ali to već reguliraju pravila bontona. Ipak, danas su naši ormari slobodniji nego ikad prije, stoga smatramo da je vrijeme da i ova drevna modna pravila (čitaj: ograničenja) ostavimo u prošlosti.

Ne smijete nositi tamno plavu crnu zajedno!

Zašto ne? Kombinacija tamno plave i crne je jedna od najviše šik kombinacija uopće poznatih ženskome rodu! Želite li stvarno reći da tamno plava vesta na uske traperice i crne mokasinke neće izgledati besprijekorno elegantno i jednostavno?

U svečanim prilikama morate nositi visoke pete!

Ovo je najveća laž od svih! Ništa nije manje elegantno od neudobnih cipela ili cipela u kojima vam je teško hodati. Visoke će pete uvijek biti in, ali odavno im se pridružio i velik izbor jednako elegantnih ravnih modela.

Cipele i torbica vam uvijek moraju biti usklađeni!

Da, ali samo ako ste engleska kraljica! Danas ćete djelovati više modno osviješteno ako uspijete "isfurati" tenisice s dizajnerskom torbicom. Treba imati na umu da je nekoć modna industrija bila bitno drugačija nego danas i žene su ulagale u usklađene komplete cipela i torbica, koje su onda mogle nositi godinama. Danas to više nije tako pa ni pravilo više ne vrijedi, iako ne treba podcijeniti korisnost jednog kvalitetnog kompleta modnih dodataka.

Ne smijete miješati metale!

Jeste li vi zlatna ili srebrna cura? Više ne morate birati! Miješanje boja i gomilanje slojeva su trendovi i u svijetu nakita! Nemojte se ustručavati istovremeno staviti vaše omiljene zlatne srebrne komade.

Vaša građa određuje što smijete, a što ne smijete nositi!

Ako pratite sve one savjete o tome kako biste trebali nositi određene krojeve, koji pokrivaju vaše nedostatke, a ističu dobre strane, završit ćete s veoma dosadnim ormarom s nekoliko krojeva u različitim bojama. Stoga zaboravite to i ugledajte se na novu generaciju mladih djevojaka koja redefinira etikete vezane uz građu i nosi štogod poželi.

Ne miješajte uzorke!

Manje nije više! Više je više! Tako je sa svim u današnjem svijetu pa i s miješanjem printova. Nemojte biti dosadni i sramežljivi, pokažite svoj odvažnost i kreativnost miješanjem printova! Možda vam se čak i svidi...

Smijete samo nositi odjeću za vaš spol!

Seksualnost nikad nije bila likvidnija, a dobra je stvar što moda može postati stvarno zabavna kad počnete kršiti norme. Muški su krojevi odjela za žene ionako jedan od većih modnih trendova 2019., a muškarci u suknjama više nisu ni vijest na modnim pistama.


Reci što misliš!