Lifestyle

brzo i fino

Tri ideje za njoke sa sirom

Tri ideje za njoke sa sirom
RTL

Klasik u obliku njoka, sira i kremastog umaka dokaz je da su najbolje stvari često na dohvat ruke

Rijetko koje jelo može izmamiti osmijeh na lice kao dobri stari njoki. Kad im još pridružite omiljenu namirnicu poput sira, sreći nema kraja. Donosimo tri ideje kojima ćete u par koraka i s par sastojaka pripremiti sočan obrok za velike i male.

Njoki s vrhnjem za kuhanje i Ribancem

Skuhajte njoke do pola i prelijte vrhnjem za kuhanje, koje po želji možete aromatizirati tako da ga prokuhate s lovorovim listom. Posipajte naribanim Ribancem i zapecite na 200 stupnjeva dok se na vrhu ne stvori lijepa, zlatnožuta hrskava korica.

Njoki s umakom od rajčice i mozzarelom

Zagrijte ulje u tavi i kratko pirjajte narezani luk i papriku. Dodajte nasjeckani češnjak, a odmah potom i umak od rajčice i njoke. Neka se sve pirja 10 do 15 minuta, uz povremeno miješanje, dok njoki ne postanu meki, a umak kompaktniji. Na kraju ubacite narezanu mozzarellu i kratko kuhajte poklopljeno ili zapecite na 180 stupnjeva kako bi se sir rastopio. Poslužite uz listiće svježeg bosiljka.

Njoki s dvije vrste sira i špinatom

Skuhajte njoke, a u drugoj posudi ugrijte na laganoj vatri malo mascarponea pa dodajte gorgonzolu i mladi luk. Kad se sirni sastojci otope, ubacite šaku svježeg špinata i hrskave komadiće pancete, koje ste prethodno popržili na suhoj tavi. Promiješajte i dodajte kuhane njoke.

Kremasti, sočni i gotovi u par minuta, i to sa sastojcima koje često imamo doma. Pa tko ih ne bi volio?

Brzo i fino

Uvala Jazine i Veslački

Reci što misliš!