Lifestyle

#sexfiles

Dobro je dan započeti doručkom, a još bolje - seksom

Dobro je dan započeti doručkom, a još bolje - seksom
www.profimedia.hr

Izgleda li i vama uobičajeno buđenje ovako: udarate po budilici ili mobitelu ne biste li odgodili zvonjavu, u nevjerici trljate oči i ne vjerujete da je već toliko sati, a onda se okrećete na drugu stranu i priuštite si još pet minuta drijemeža.

Tako tipično i dosadno, a sigurno nije ni osobito zdravo. Srećom, moguće je i drukčije buđenje.

Ugasite iritantan zvuk alarma, okrenite se na partnerovu stranu i inicirajte nježan i polagan, još pomalo snen, jutarnji seks. Takav je seks privlačniji i uzbudljiviji od onog uobičajenijeg, noćnog, a može biti i zdraviji od njega. Dok se jutro polako budi, a vi ste još ranjivi i netaknuti teškoćama koje se javljaju kroz dan, ništa vam ne može odgovarati više od partnerove topline, ljubavi i osjećaja da ste željeni (isto vrijedi i obrnuto). A i ostat ćete dulje u krevetu!

Što se tiče zdravstvenih učinaka jutarnjeg seksa, više je studija pokazalo da su ljudi koji to učine ujutro sretniji i zdraviji od onih koji preskaču jutarnji klinč. A onaj posebni sjaj lica nakon dobrog seksa pratit će vas cijeli dan i biti dodatni šlag na torti.

5 razloga zbog kojih biste jutro trebali početi seksom

OPUŠTENI STE CIJELI DAN

Uobičajeni početak dana uključuje određenu zabrinutost zbog sati koji su pred vama. Hoće li biti gužva u prometu, hoćete li stići na posao na vrijeme, kakav će vas zadatak dočekati na poslu?... brojna pitanja roje vam se u glavi. Ali lagani jutarnji seks, pa još kavica poslije, učinit će sve te brige dalekima i pomalo nestvarnima. Seks opušta mišiće i um bolje nego jutarnja joga. A-ha, to sigurno niste znali!?

DOBAR IZGOVOR DA PRESKOČITE TRENING

Svi znaju da seks pomaže u sagorijevanju kalorija. Jedan sat seksa ima učinak kao i pola sata trčanja, kažu oni koji su računali kalorijsku potrošnju. Pa, je li vaš izbor onda jutarnji seks ili jutarnji trening? Ipak, moramo reći nešto i u korist trčanja: ruku na srce, kad vam je posljednji put seks trajao 60 minuta? Pa još jutarnji seks? Ali nema veze, i sitno se računa. 100 po 100 kalorija koliko možete izgubiti u polusatnoj seksualnoj aktivnosti, koliko je najrealnije da će trajati, mogu biti dovoljno dobar motiv, zar ne!?

POKREĆE BOLJE OD KAVE

Seks će vas razmrdati i razbuditi i poletno ćete kročiti u novi dan. Nema kave koja to može. Uostalom, malo aerobnog treninga "na ranu zoru" je odlično za zdravlje. Pored toga, spomenimo i kako najnovija znanstvena istraživanja kažu da je bolje trenirati ujutro jer je učinak postignutog znatno veći.

POBOLJŠAVA IMUNITET

Seks popravlja raspoloženje, ali podiže i imunitet našeg tijela. U prevenciji prehlade i gripe posebno je dobrodošao jutarnji seks. Osim toga, dat će sjaj vašoj koži, kosi i noktima. A ne smijemo zanemariti i kako utječe na smanjenje rizika od ozbiljnih bolesti među kojima su srčani udar i bolesti prostate.

ORGAZAM ZA DOBRO JUTRO

Tko ne bi htio uploviti u novi dan na valu orgazma? Jutro s dobrim seksom je poput prazničnog jutra - cijeli će vam dan biti ljepši, mirisniji, slasniji, bezbrižniji, opušteniji... Ah, mogli bismo nabrajati u nedogled.

I ne zaboravite...

Najviša razina testosterona kod muškaraca je ujutro pa je jutarnji seks idealan da se razina tog hormona (ali i zadovoljstva) održi kroz cijeli dan.


Reci što misliš!