Lifestyle

#ženskikantun

Viri li i vašem muškarcu ljubav iz očiju

Viri li i vašem muškarcu ljubav iz očiju

Iz načina na koji vas muškarac gleda možete otkriti kako vas doživljava i je li riječ o flertu ili nečem dubljem

Da, da, svi mi želimo muškarca u svom životu koji će dobrovoljno (i rječito) priznati kakve osjećaje gaji prema nama a da ga na to ni s čim nismo potaknuli.

Ali većina njih ostaje zatvorena poput knjige. Srećom, postoji odličan način da otkrijete sviđate li se frajeru uistinu, a koji uopće ne uključuje riječi.  

“Provjeravajući gdje netko gleda jedan je od najboljih načina da shvatite kako njegova podsvijest reagira”, kaže dr. Stephanie Cacioppo, asistentica na katedri psihijatrije i bihevioralne neuroznanosti na Sveučilištu u Chicagu. 

Njezina istraživanja pokazala su da kada muškarac većinu vremena gleda partnericu u lice, najvjerojatnije se zaljubljuje. No kada provodi više vremena zureći u njezino tijelo (kao oni besramnici koji bulje u vaš dekolte), vjerojatno iz njega progovara samo požuda. Da biste se spasili od sati i sati analiziranja svake njegove riječi, upotrijebite ove trikove za skeniranje pogleda i doznajte što se događa u njegovu srcu.

Koliko traje 

Važno je koliko traje kontakt očima. Ako ima fokusiran pogled, usredotočen samo na vaše lice (i ništa ga ne može omesti), zainteresiran je za budućnost i nešto više s vama. 

“Kad gledate u nekoga dugo i neprekidno, počinjete otpuštati kemijske spojeve poput oksitocina, koji dovode do osjećaja intimnosti”, tvrdi Tonya Reiman, autorica knjige “The Power of Body Language”. 

Čak i onaj frajer s druge strane šanka koji traži vaš pogled, može signalizirati da je zainteresiran za dublju povezanost.  Doktor psihologije Arthur Aron otišao je korak dalje i napravio eksperiment na Sveučilištu New York. Naime, od potpunih je stranaca zahtijevao da neprekidno gledaju jedno drugome u oči četiri minute (totalno neugodno, znamo!). Šest mjeseci poslije jedan se par iz eksperimenta toliko duboko zagledao jedno drugome u oči da su završili – pred oltarom. 

Promatrajte mu zjenice

Još jedan veliki pokazatelj da mu se sviđate je širenje zjenica. “Kad ste u prostoriji s dobrim osvjetljenjem, obratite pozornost na njegove zjenice. Ako se rašire, što je nesvjesna reakcija na uzbuđenje, onda gaji osjećaje prema vama. Ako mu se zjenice suze ili ostanu nepromijenjene, to je znak da još razmišlja što osjeća prema vama ili jednostavno nije vrijedan vašeg romantičnog zanimanja”, navodi Reiman.

Obarate li ga s nogu?          

Viđate se šest mjeseci i on vas još gleda pohotno od glave do pete svaki put kad vas vidi. Istina, to znači da vas želi dodirivati (vjerojatno posvuda). Ali možda ima i neke dublje osjećaje prema vama. Prema istraživanju Sve­učilišta Concordia, može doći do preklapanja seksualne želje i emocionalne privrženosti u mozgu pa je moguće da se razviju ljubav i naklonost nakon dugog razdoblja požude. Kako biste doznali ima li vaš dečko uistinu dublje osjećaje, pogledajte mu u uoči odmah nakon što vas “skenira” od glave do pete. Ako ima onaj ljubavni pogled kao kad vam se široko smiješi, vjerojatno gaji duboke osjećaje prema vama.


Reci što misliš!