Lifestyle

zzzz

Osam razloga zašto biste već danas trebali spavati goli

Osam razloga zašto biste već danas trebali spavati goli

Obožavate spavati u svojoj omiljenoj pidžam ili partnerovoj majici, boksericama? Ipak, postoji više odličnih razloga da već danas počnete spavati goli i odbacite tabue.

Brže ćete zaspati

Kako biste brže zaspali morate sniziti temperaturu tijela. To je signal mozgu da je vrijeme za spavanje. Najlakši način da vam to krene za rukom jest da odbacite pidžame.

Kvalitetniji san

Smanjenje tjelesne temperature ne samo da vam pomaže da brže zaspite, nego vam također pomaže da bolje spavate.

Sretnija veza

Istraživanje koje je proveo Cotton USA pokazalo je kak osu sretniji parovi oni koji spavaju goli. Kontakt kože s kožom vašeg partnera oslobađa oksitocin u tijelu koji pruža osjećaj smirenosti i sreće.

Manje stresa

Oksitocin koji se oslobađa kada spavate goli s vašim partnerom utječe i na smanjenje stresa, a samim time i na dublji i kvalitetniji san.

Češći seksualni odnosi

Veća je vjerojatnost da će se poboljšati intimni odnosti među partnerima koji spavaju goli. Tijelo uz tijelo golog partnera povećat će želju za seksom, ali vjerojatno i to da ćete razmišljati kako seks učiniti kvalitetnijim.

Vaginalno zdravlje

Usko donje rublje i neadekvatni materijali potiču znojenje što može uzrokovati razvoj kandide. Spavajte goli kako biste vagini omogućili dovoljno zraka za očuvanje intimnog zdravlja.

Gubitak kilograma

Spavanje bez odjeće i donjeg rublja snižava tjelesnu temeperaturu i potiče dublji san. Ako imate kvalitetniji san veće su šanse za uspješniji gubitak kilograma.

Izgledat ćete mlađe

Dubok san ključan je za izlučivanje hormona rasta koji nam pomaže očuvati vitalnost i pomaže kod borbe s infekcijama, piše Večernji list.


Reci što misliš!