mitovi o hrani
Namirnice "na lošem glasu" koje ne trebate odbaciti
Svjetski poznata nutricionistica Monica Reinagel često daje savjete o prehrani i razbija mitove o hrani. Otkriva i koje namirnice, iako vjerujemo suprotvno, možemo konzumirati češće.
Kava
Konzumacija crne kave dobra je za "dobri" kolesterol jer pomaže tijelu smanjiti upale. Kava je bogata antioksidansima, štiti srce i nema potrebe da je izbacujete iz dnevnog rasporeda sve dok ne pretjerujete.
Crveno meso
Reinagel tvrdi kako crveno meso ima lošu reputaciju iz krivih razloga. Pojedni komadi crvenog mesa, poput filet mignona i flam odreska su vrlo hranjivi i dobri za zdravlje srca. Dobar su izvor proteina, željeza, B vitamina, cinka...
Krumpir
Ako smanjujete količinu soli, trebate povećati izvor kalija. Jedite svježe voće, povrće i žitarice. Krumpir je jedan od najboljih izvora kalija.
Svinjska mast
Brojna istraživanja pokazala su da svinjska mast ima 33 posto manje zasićenih masnih kiselina od maslaca. Uz to je i odličan izvor vitamina B i minerala, piše Večernji list.
Izdvojeno
-
Pretražite bakine ladice i ormare i sudjelujte u zanimljivom projektu. Od heklanog ručnog rada će se sašiti veliko sjenilo kao instalacija u zadarskoj Varoši
-
Mostov Nikola Grmoja pozvao je na svom profilu na društvenoj mreži x Domovinski pokret na razgovore kako bi formirali "antihdz Vladu bez Možemo i SDSS-a", dodajući da imaju dovoljno ruku za to.
-
Kolekcija haljina, cipela, torbi princeze od Walesa od četvrtka su izloženi u trgovačkom centru u Hong Kongu u idućih 12 dana, a potom se kolekcija seli u Irsku, sve do aukcije 27. lipnja.
-
Sedam europskih zemalja na ovogodišnjoj Noći tvrđava: Slobodan ulaz za posjetitelje, koncerti, radionice, evo detalja za 10. svibnja!
Reci što misliš!