Lifestyle

top 5

Seksi test: Provjerite jeste li dobar partner!

Seksi test: Provjerite jeste li dobar partner!
Designed by yanalya / Freepik

Generalizirati oko toga što nekog čini dobrim u seksu nije baš lak posao jer je svaka osoba različita i samim time variraju stvari koje će netko smatrati dobrima.

Neki faktori su ipak zajednički svim osobama koje partneri smatraju dobrim ljubavnicima, a prema pisanju Vicea, znanstvenici su to sveli na ovih pet stvari. 

1. Neka vam se partner osjeća privlačno

Istraživanje provedeno 2010. pokazalo je da se kod žena seksualno zadovoljstvo direktno povezuje s "visokim samopouzdanjem oko svog tijela te manjom brigom oko toga kako izgledaju tijekom seksualnog odnosa". 

Jednostavno rečeno - što se netko osjeća samopouzdanije, to će mu biti bolje u krevetu. Iako ne postoji istraživanje koje bi potkrijepilo da se isto odnosi na muškarce, velika je vjerojatnost da bi pokazalo iste rezultate. 

Želite li biti dobar ljubavnik, (po)kažite partneru da vam se sviđa ono što vam radi. 

2. Upoznajte se s terenom

Možda vam se čini da se podrazumijeva da svatko ima barem osnovno znanje o tome kako funkcioniraju genitalije njegova seksualnog partnera, no pokazalo se da u praksi to i nije baš tako. 

Istraživanje provedeno 2017. pod pokroviteljstvom Eve Appeal, organizacije koja se bavi ženskim zdravljem, pokazalo je da većina muškaraca ne zna razliku između vagine i vulve. Vagina se odnosi na mišićnu cijev unutar ženskih genitalija, dok vulva ili stidnica označava njihov vanjski dio. Muške se genitalije znaju pokazati kao slična misterija, primjerice, neke žene ne znaju može li muškarac i dalje ejakulirati nakon vazektomije. 

Ako znate gdje što stoji i kako funkcionira, to će vam dati dobru ideju o tome kako stimulirati pojedini dio tijela. 

3. Saznajte što vaš partner voli, a što ne

Poznato je da stimulacija klitorisa većinu žena dovodi do orgazma, ali željeni intenzitet i vrsta stimulacije jako variraju od osobe do osobe. Muške genitalije također zahtijevaju određenu vrstu stimulacije. 

Ako želite biti zaista dobri u stimulaciji genitalija vašeg partnera, za to su potrebni strpljenje, komunikacija s partnerom i prepoznavanje neverbalnih signala. 

4. Odbacite šablone

Najbolji ljubavnici znaju da je za zadržavanje interesa partnera ključno uvoditi nove elemente. 

"Ženama je lakše postići orgazam ako promijene nekoliko seksualnih činova nego ako se drže samo jednoga. Primjerice, kombinacija oralnog i vaginalnog seksa će ženu prije dovesti do orgazma nego samo oralni ili samo vaginalni seks. Objašnjenje se možda krije u činjenici da osobe koje često mijenjaju seksualne stilove također više vremena troše na seks", tvrdi stručnjakinja za seks Debbie Herbenick.

5. Ne podcjenjujte predigru

Ljubljenje se obično povezuje sa seksom, a znanstvenici sa Sveučilišta u Albanyju tvrde da poljupci čine bitan dio u izboru partnera jer nam omogućuju da prepoznamo kemijski prikladnog partnera nakon što mu okusimo usne. 

Ljubljenje također podiže oksitocin koji se naziva i "hormonom maženja", a smanjuje kortizol (hormon stresa) te također povećava seksualno uzbuđenje. Istraživanja pokazuju da je čak polovina muškaraca spremna prijeći na "glavnu stvar" bez ikakve predigre, dok se s tim slaže manje od 15 posto žena. 

Iako svakome ponekad odgovara seks na brzinu, dokazano je da će žena prije doživjeti orgazam ako je prije toga imala određenu predigru. Seks ne uključuje samo penetraciju. Vješti ljubavnici znaju da ljubljenje, ručna stimulacija i oralni seks čine bitan dio seksa i jako utječu na konačno zadovoljstvo partnera.


Reci što misliš!