Lifestyle

od 26.03. do 20.04.

Venera u Ribama – Vrijeme ljubavnih tajni i lova u mutnom

Venera u Ribama – Vrijeme ljubavnih tajni i lova u mutnom

26. ožujka Venera će napustiti znak Vodenjaka, ući u osjetljivu i romantičnu zonu Riba i ostat će tamo do 20. travnja. Vrlo zanimljivo vrijeme za ljubav i odnose jer mnogo toga može biti, pa i ostati skriveno iza zavjese, gurnuto pod tepih, zameteno… Prevelika je tu osjetljivost u pitanju, stoga se rijetko igra otvorenih karata.

Venera je planet ljubavi i odnosa i u horoskopu opisuje način na koji volimo, kako primamo i dajemo ljubav, kakve partnere privlačimo u svoj život.

Prevelika je tu osjetljivost u pitanju, stoga se rijetko igra otvorenih karata.

Što ako kažemo istinu i budemo zbog toga osuđeni?

Što ako pokažemo osjećaje i odbijemo njega/nju?

Što ako…

Čega se stidimo, što je to čega se najviše bojimo?

Nešto se taji ili se radi u tajnosti.

Često se pod ovim tranzitom povlačimo u osamu i imamo potrebu razmisliti što dalje. Možda se time i štitimo od potencijalnih prijetnji, a drugima šaljemo poruku – nisam dostupan, ne možeš do mene. Igramo i zakulisne igrice, lovimo u mutnom, pokušavamo drugu stranu uvući u našu mrežu i zapetljati ga u nju, tako da ne može uteći.

Češće ulazimo u tajne veze i započinjemo odnos s zauzetom osobom.

Vraćamo se u prošlost, prisjećamo se bivše ljubavi, ponovno ju srećemo. Neki stari kontakti bivaju opet uspostavljeni.

Privlačimo u život osobe kojima treba pomoć, koji su emocionalno izranjavani, a u nama oživljava uloga spasitelja. Žrtvujemo se prekomjerno jer smatramo da će nas tako zavoljeti, da će tako on/ona vidjeti koliko smo vrijedni ljubavi, nezamjenjivi. A zapravo nismo svjesni koliko odustajemo od sebe i živimo tuđi život, zanemarujući vlastite potrebe. Ljubav se izjednačuje sa žrtvovanjem.

Nekad učinimo nešto i poslije nas prati osjećaj krivnje.

Nekad pobjegnemo od stvarnosti, umislimo si nešto, živimo u iluziji da nas on/ona ipak voli i smišljamo razna opravdanja zašto nam se ne javlja i zašto nije tu, s nama. Zaljubljeni smo, zaneseni i istovremeno slijepi.

Srećom pa je tu intuicija, onaj unutarnji osjećaj koji nam jasno govori što je dobro, a što nije. Pitanje je samo, slušamo li?

Divno je što s ovom Venerom možemo duboko doživjeti ljubav. Upoznati njezino pravo lice koje uključuje toplinu, predanost, prisutnost, nesebičnost. Povezati se s voljenom osobom, osjetiti te ponore bliskosti i intimnosti.

Neke zanimljive poruke mogu doći kroz snove ili meditaciju, kroz jedan sudbinski susret ili događaj, nešto što ne možemo zaobići, koliko god se trudili.

Jasnije možemo vidjeti vlastite slabosti, upoznati svoje strahove i nesigurnosti, dakle sve ono što nam otežava život u odnosu. Koje to gumbe stišće moj partner? Gdje je moja Ahilova peta?

Stoga je dobro vrijeme za komunikaciju o bilo kojem problemu koji uzrokuje ogorčenost ili udaljenost između vas i voljene osobe.

Budite romantični.

Nježni.

Suosjećajni.

Vodite brigu o drugima, ali mislite i na sebe.

Empatija iscjeljuje.

Julijana Oremović, julijanaoremovic.com


Reci što misliš!