Lifestyle

otvoren restoran ''maguro''

Zadar je dobio mjesto za ljubitelje azijskih okusa!

Zadar je dobio mjesto za ljubitelje azijskih okusa!

(VIDEO) U samom srcu Poluotoka otvoren je restoran i sushi bar Maguro. Bili smo na otvorenju i provjerili što se nudi. Ljubitelji azijske kuhinje dolaze na svoje!

Formula je zaista jednostavna: spojiti lokalne namirnice (poput tune iz Kali, zadarskog tartufa, povrća i voća) s azijskim tehnikama i detaljima koji ovu kuhinju čine prepoznatljivom i popularnom u cijelom svijetu.

I ''domaći i strani'' naći će nešto za sebe u Maguro restoranu.

Lako ćete ga naći, u ulici Borelli u centru Zadra. Mala ali vrijedna ekipa pobrinut će se za vas i prezentirati vam ponudu dana.

A što se sve krije na bogatom meniju?

Navest ćemo samo nekoliko jela: izbor sushija po cijeni od 30-ak kuna, uramaki od 40 do 90 kuna, tuna steak za 160 kuna, brojne varijante curry jela i noodlesa koje se kreću oko 80 kuna po porciji, tu je i izbor juha, a zanimljive su i spring role i role od patke.

Desert? U ponudi je primjerice matcha sladoled ili sladoled od manga.

aac0214dd69f171287fe2b2fc093bef0.jpg?v=2Zadar je definitivno bogatiji za sasvim drugačiji restoran; spoj Dalmacije i Istoka smješten je u minimalističko dizajniranom prostoru s terasom. Dizajn je povjeren našoj zadarskoj dizajnerici Petri Modrić iz studija Moped.

- Angažirali smo chefa Vida Nikolića nam je u početku složitio kuhinju, educirao tim mladih kuhara, a nakon nekog vremena će je prepustiti chefu Robiju Skoblaru, kaže Tomislav Fain.

A ako se pitate zašto naziv Maguro evo odgovora: na japanskom jeziku to znači tuna. Naša je tuna izuzetne kvalitete i definitivno predstavlja jedan od izvoznih potencijala Zadarske županije.


Reci što misliš!