Lifestyle

#sexfiles

Od vatrenog seksa dijeli vas samo "klik" u glavi!

Od vatrenog seksa dijeli vas samo

Dobar dio seksa koji se čini spontan zapravo dolazi nakon nešto planiranja i pripreme. Zahvaljujući tome druga se osoba osjeća posebnom: zbog činjenice da ste mućnuli glavom te zakuhali nešto novo i uzbudljivo za vas kao par. A to se i te kako isplati jer ne samo da vam seks postaje bolji nego raste i kvaliteta vaše veze, kažu stručnjaci.

I, kako da okrenete novi list te ljubavni život začinite dozom zaigranosti i spontanosti?

1. BUDITE ZLOČESTI

Katkad je OK prekršiti pravila. U ovom slučaju određivanje pravila može biti pobjednička strategija. Tuširanje je jedna od najuobičajenijih rutina (nadamo se i vama), a i jedan od najboljih načina razbijanja rutine. Pozovite partnericu na vruć doživljaj pod tušem, no postavite granice. Nema diranja rukama – samo spužvom sa sapunicom – a jedno od vas mora imati povez preko očiju dok ga se trlja; nema razgovora… – kužite, zar ne? Možete ubaciti i neke “igračke”.

Primjena novih “pravila” u ljubavnom životu može dati novu dimenziju praktično bilo kojoj situaciji. S partnericom ih zapišite 10; primjerice ako ste skloni seksu ujutro, dogovorite se da ćete jedno u drugome uživati samo noću. …a ništa nije više seksi od iščekivanja. Ili napravite korak dalje. Suglasite se da ćete oboje spavati goli te se probuditi za ponoćno drpanje.

2. POTRAŽITE INSPIRACIJU

Biti kreativan u seksu može biti izazov kad vam manjka ideja, što je ubojica spontanosti. Želite li stvari započeti sporije, analizirajte prošlost kako biste ustanovili što je funkcioniralo. Upoznajte partnericu sa svojim popisom stvari koje vas najviše uzbuđuju (npr. pošaljite joj ga preko WhatsAppa) i izazovite da prođe kroz vaše fantazije – bez riječi o tome kako to očekujete od nje.

Bilo što novo može izazvati malo nelagode ili stida, stoga nov pristup seksu nastojte dozirati s osjećajem za humor. Nije vjerojatno da će to biti “ispeglano”, besprijekorno iskustvo kakvo se viđa u filmovima, a prvih nekoliko puta možda neće ni uspjeti. Svi smo mi različiti, a  ograničavanje na fantazije s interneta ili iz filmova vama i vašoj partnerici možda neće upaliti.

3. PROMIJENITE OKRUŽENJE

Petak je. Imate uobičajene planove za vikend. Hakl i roštilj s ekipom u subotu popodne, a u nedjelju ujutro uobičajeno seksanje prije no što se mašite nedjeljnih novina. Uvijek isto. Iznenadite je putovanjem za vikend – sve što treba biti na vašem popisu je soba s pogledom i čista pamučna posteljina na krevetu. Suglasite se da će vaši telefoni kad padne mrak biti zaključani u hotelskom sefu. Umjesto stavljanja postova na društvenim mrežama želite staviti pravu stvar na pravo mjesto. Istraživanja kažu da se 58 posto žena u dobi između 18 i 34 godine više seksa nego kad su kod kuće, što je izjavilo i 46 posto žena od 45 do 60 godina.

4. ULOŽITE DODATNI TRUD

Predigra (obavljeno), igra (obavljeno)… što kažete na poslijeigru? S više vremena na raspolaganju, zašto ne biste produljili zabavu nakon što oboje dosegnete vrhunac? Oslobođeni pritiska postizanja orgazma, možete si uzeti sve vrijeme ovog svijeta za isprobavanje novih stvari – a kako ste već napaljeni, oboje ćete biti manje ograničeni inhibicijama. I male promjene mogu se isplatiti. Primjerice, navucite zavjese, ali ostavite otvorene prozore tijekom olujne noći kako bi ulazio svjež olujni vjetar, potpirujući intenzitet i cjelokupan doživljaj.

5. NEMOJTE “UPRISTOJITI” SVOJE MISLI

Jeste li ikad sjedili za ručkom a da vam je sinula zamisao tipa “Da me bar sad odvuče ravno u kupaonicu”? Katkad su misli nešto “zločestije” pa vam mogu izazvati nelagodu, ali morate znati kako su “intruzivne” seksualne misli savršeno normalne. Ipak, mogu biti prilično neugodne onima koji su tijekom odrastanja dobivali negativne poruke o seksualnoj želji.

Prepoznavanje da imate seksualne misli – i ne, to vas ne čini devijantnim – odličan je početak kretanja prema većoj seksualnoj spontanosti u vezi. Kad vam bude ugodno s vlastitim mislima, počnite ih dijeliti. Za početak, nešto jednostavno, npr. “Imaš vrlo seksi usnice” ili “Volim kad po kući hodaš bez odjeće”. Izražavanje koliko uživate u njoj – i u samom seksualnom činu – prvi je krucijalni korak u seksualnoj spontanosti.


Reci što misliš!