#recipeci
Za ručak ili večeru: Povrtna fritaja sa sirom
Fritaja je nekako najčešće jelo istarskog kraja, a u prijevodu bi ustvari značilo nešto prženo. Dakle, pržena jaja. Samo po sebi i nije neki doživljaj. Ali, zato se fritaja najčešće radi baš u proljeće kada je svježih namirnica na pretek i kada možemo uživati u svježoj rajčici, šparogama ili pak mladom luku ili češnjaku.
Začini su također ono nešto što fritaji daje posebno finu aromu i tek.
Pa kada tako spojite fritaju i ostatak tjestenine od prethodnog ručka, dobije se fritaja sa tjesteninom. U njoj su se ovoga puta našle i sjeckane rajčice te mozzarela. Nakon pečenja na vrhu se stvorila zlaćana i hrskava korica i jelo je ispalo fantastično! Nježnog okusa, fine teksture i baš onako lagano, pa ga možete pripremiti ili za kakav lagani ručak ili večeru. Odluka je na vama.
POTREBNO:
300 g tjestenine
3 rajčice
200 g mozzarele
50 g maslaca
6 jaja
100 ml mlijeka
1 žlica vlasca
sol, papar
PRIPREMA:
Tjesteninu skuhati i prohladiti.
Rajčicu i sir narezati na manje kockice.
Jaja umutiti pjenjačom, dodati mlijeko i začine.
Vatrostalnu posudu premazati tankim slojem maslaca.
Pomiješati tjesteninu sa rajčicom i sirom, dodati umućena jaja.
Sve istresti u pripremljenu vatrostalnu posudu, poravnati i peći
u pećnici na 200C 30 minuta.
Poslužiti uz mladi luk ili jogurt po želji.
Izdvojeno
-
Podnošenje projektnih prijedloga u sustavu fondovieu dozvoljeno je najranije od trenutka objave poziva 29. ožujka 2024. godine, a najkasnije do 3. lipnja 2024. godine u 16:00 sati.
-
Susjedski derbiji uvijek su utakmice velikog intenziteta, a to se najbolje oslikava u rivalitetu Šibenke i Zadra.
-
Moramo biti odlučni i pokazati čvrsti gard, kazao je Dinamov trener Sergej Jakirović uoči subotnjeg derbija protiv Hajduka na Poljudu.
-
Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u N1 Studiju uživo s Ninom Kljenak komentirao je političke aktualnosti uoči parlamentarnih izbora 17. travnja.
Reci što misliš!