Lifestyle

#recipeci

Za ručak ili večeru: Povrtna fritaja sa sirom

Za ručak ili večeru: Povrtna fritaja sa sirom
recipeci

Fritaja je nekako najčešće jelo istarskog kraja, a u prijevodu bi ustvari značilo nešto prženo. Dakle, pržena jaja. Samo po sebi i nije neki doživljaj. Ali, zato se fritaja najčešće radi baš u proljeće kada je svježih namirnica na pretek i kada možemo uživati u svježoj rajčici, šparogama ili pak mladom luku ili češnjaku.

Začini su također ono nešto što fritaji daje posebno finu aromu i tek.

Pa kada tako spojite fritaju i ostatak tjestenine od prethodnog ručka, dobije se fritaja sa tjesteninom. U njoj su se ovoga puta našle i sjeckane rajčice te mozzarela. Nakon pečenja na vrhu se stvorila zlaćana i hrskava korica i jelo je ispalo fantastično! Nježnog okusa, fine teksture i baš onako lagano, pa ga možete pripremiti ili za kakav lagani ručak ili večeru. Odluka je na vama.

POTREBNO:

300 g tjestenine
3 rajčice
200 g mozzarele
50 g maslaca
6 jaja
100 ml mlijeka
1 žlica vlasca
sol, papar

PRIPREMA:

Tjesteninu skuhati i prohladiti.
Rajčicu i sir narezati na manje kockice.
Jaja umutiti pjenjačom, dodati mlijeko i začine.
Vatrostalnu posudu premazati tankim slojem maslaca.
Pomiješati tjesteninu sa rajčicom i sirom, dodati umućena jaja. Sve istresti u pripremljenu vatrostalnu posudu, poravnati i peći u pećnici na 200C 30 minuta.
Poslužiti uz mladi luk ili jogurt po želji.

Recipeci

Reci što misliš!