nutricionisti znaju!
Pretjerali ste s hranom za blagdan? Trik je u peršinu
Nutricionisti tvrde kako je dobro konzumirati peršin kod prejedanja, jer ublažava nadutost i dispepsiju te potiče izlučivanje tekućine toksina iz organizma.
Dvogodišnja biljka nježnih cvjetova sadrži kloforil, koji ubija
bakterije odgovorne za loš zadah pa ga valja žvakati
svakodnevno.
Sirovi peršin bogat je vitaminom C pa pomaže pri slabokrvnosti,
jer olakšava apsorpciju željeza.
Čaj od peršina oputa i ublažava glavobolje, migrene, astmu,
grčeve u trbuhu i iritaciju mjehura. Savjetuje se dojiljama kad
im otiču grudi. Ne treba ga zakiseljavati.
Sok od svježeg peršina može se rabiti lokalno protiv zubobolje, piše Večernji list.
Izdvojeno
-
Može li Uskrs biti zabavan? – zapitao se jedan mali zeko sinoć u Dječjem vrtiću Smješku, a odgovor je potražio kod svog velikog brata Uskršnjeg zeke, ali i među virskim mališanima.
-
Rusija nema pretenzije ni na jednu zemlju NATO-a i neće napasti Poljsku, baltičke zemlje ni Češku, no ako Zapad opskrbi Ukrajinu lovcima F-16, ruske snage će ih obarati, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin kasno u srijedu.
-
Vinko Filipović, ravnatelj Nacionalnog centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, gostovao je u Novom danu kod Tihomira Ladišića gdje je govorio o nacionalnim ispitima u školama.
-
Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj sudjeluje na Festivalu maritimne baštine Escale à Sète, najznačajnijem mediteranskom pomorskom festivalu koji se održava od 26. ožujka do 2. travnja u francuskoj Oksitaniji.
Reci što misliš!