Lifestyle

nutricionisti znaju!

Pretjerali ste s hranom za blagdan? Trik je u peršinu

Pretjerali ste s hranom za blagdan? Trik je u peršinu
Pixabay.com

Nutricionisti tvrde kako je dobro konzumirati peršin kod prejedanja, jer ublažava nadutost i dispepsiju te potiče izlučivanje tekućine toksina iz organizma.

Dvogodišnja biljka nježnih cvjetova sadrži kloforil, koji ubija bakterije odgovorne za loš zadah pa ga valja žvakati svakodnevno. 

Sirovi peršin bogat je vitaminom C pa pomaže pri slabokrvnosti, jer olakšava apsorpciju željeza. 

Čaj od peršina oputa i ublažava glavobolje, migrene, astmu, grčeve u trbuhu i iritaciju mjehura. Savjetuje se dojiljama kad im otiču grudi. Ne treba ga zakiseljavati.

Sok od svježeg peršina može se rabiti lokalno protiv zubobolje, piše Večernji list.


Reci što misliš!