Lifestyle

#trendovi

Kako muškarce zainteresirati za jogu? Jednostavno - uvedite pivo!

Kako muškarce zainteresirati za jogu? Jednostavno - uvedite pivo!

Ovaj genijalni međunarodni trend sigurno bi imao mnoštvo pobornika i u Hrvatskoj.

Joga možda ima reputaciju da je prvenstveno namijenjena ljepšem spolu, no postoje i brojni muškarci (čak i bivši vojnici) koji će vas uvjeriti koliko je dobra za, primjerice, smanjenje jakog znojenja ili jače povezivanje uma i tijela. Dakle, joga je prilično dostupna i muškarcima.

No, znate li što bi je učinilo još privlačnijom i zanimljivijom? Pivo!

Začetnici BierYoge su Nijemci – a opisuju je kao “brak između dviju najvećih ljubavi: piva i joge”. “Oboje je stoljećima poznato po svom terapeutskom djelovanju na um, tijelo i dušu”, tvrde osnivači.

U to su se uvjerili i Australci gdje su nedavno održane prve promocije. A kako izgleda to vježbanje? Tijekom jednosatnog vježbanja, možete popiti bocu ili dvije piva, istodobno izvodeći joga položaje. Među položajima se nalazi i tzv. “pozdrav pivu” a vježbe ravnoteže izvode se s bocom piva na glavi, stoji u izvještaju Broadsheets Sydneya.

Iz nekog (neobičnog) razloga ova se vrsta joge još uvijek nije proširila po svijetu (kao što bismo očekivali!), pa ako slučajno znate nekoga tko bi je mogao uvesti i u Hrvatsku, svakako ga zamolite. U očekivanju odgovora pozdravljamo vas: Namastbeer!


Reci što misliš!