Lifestyle

kulinarski show

“Večera za 5 na selu“ očarat će vas mirisom najslasnijih hrvatskih jela i idiličnom prirodom seoskih imanja

“Večera za 5 na selu“ očarat će vas mirisom najslasnijih hrvatskih jela i idiličnom prirodom seoskih imanja

Jedna od najpopularnijih kulinarskih emisija vraća se ponovno na male ekrane, no ovog puta u nešto drugačijem izdanju koje će gledateljima proširiti gastro vidike, otkriti nove okuse i recepte stare više od 100 godina te prikazati sve ljepote naše zemlje.

Nekadašnja omiljena TV gastro franšiza “Večera za 5” počinje s prikazivanjem jubilarne desete sezone te postaje “Večera za 5 na selu”. Kako i samo ime emisije govori, u novoj sezoni showa gledatelji će upoznati tradicionalnu hranu hrvatskih sela i manjih mjesta, a kamere će zaviriti u sve krajeve Lijepe Naše – od Istre, Kvarnera i Dalmacije preko Zagorja, središnje i sjeverozapadne Hrvatske do Slavonije.

Ove sezone pratit će se potraga za najboljim domaćinima i najukusnijim seoskim jelima, a cilj je emisije promicanje ruralne sredine i tradicije.

Zanimljivi i osebujni domaćini svojim će gostima pripremati slasna tradicionalna jela od kvalitetnih domaćih namirnica koje su sami napravili, uzgojili ili možda čak i ulovili. Sistem “iz dvorišta na tanjur” pokazat će se kao velika prednost pri kuhanju, a natjecatelji će često posezati i za receptima svojih baka i prabaka kako bi tamo izvukli pobjedničku kartu.

Tako će jedan kandidat kuhati po kuharici staroj više od 100 godina!

Osim prekrasne prirode i, naravno, dobre hrane, domaćini će ugostiti društvo uz kapljicu dobrog vina i nezaobilazne vesele pjesme. A koncept emisije prilično je jednostavan, kao i prethodnih sezona, svaki tjedan radnja se seli u novu županiju i prati kulinarske pothvate novih petero kandidata. Pobjednik tjedna osvaja Prima poklon-bon u vrijednosti od 5000 kuna, a ostali natjecatelji bon u vrijednosti 1000 kuna.

Kako kandidati na svojim idiličnim seoskim imanjima uživaju u bogatstvu okusa i mirisa, opuštaju se uz dobro jelo i piću, kako doživljavaju kuhinju svog kraja te zašto smo baš njih odabrali za gastro inspiraciju – doznat ćete u novoj jubilarnoj sezoni zabavne kulinarske emisije „Večere za 5 na selu“ od 27. svibnja u 21 sat na RTL-u!

 


Reci što misliš!