Lifestyle

#sexfiles

Studija otkrila koliko minuta ženi treba da postigne orgazam

Studija otkrila koliko minuta ženi treba da postigne orgazam

Dok neke žene ne mogu postići orgazam tijekom penetracije, druge ga postignu u rekordnom roku.

Svaka žena je drugačija kada je riječ o seksu i o onome što ju uzbuđuje, no jedno neobično istraživanje uspjelo je odgovoriti na pitanje koliko ženama u prosjeku treba da postignu orgazam. Radi se o 13 minuta i 25 sekundi. 

U istraživanju je sudjelovalo 645 žena, sve redom su bile udane ili u dugogodišnjim heteroseksualnim vezama i u dobi od oko 30 godina. Znanstvenici su od njih zatražili da trenutak prije početka seksualnog odnosa aktiviraju štopericu i zaustave je nakon što svrše. Točku početka mjerenja definirali su kao onu u kojoj žena osjeća intenzivnu želju za seksom.

Svaka šesta rekla je da nikada nije doživjela orgazam tijekom penetracije, dok je kod ostalih najkraće vrijeme postizanja klimaksa bilo 5 minuta  i 42 sekunde, a najdulje 21 minutu. Devet od deset žena reklo je da više uživaju u seksu kada su "gore" i kada diktiraju tempo.

Istraživanje je trajalo od listopada 2017. do rujna 2018. godine, a osim što je definiralo koliko ženi u prosjeku treba da dođe do klimaksa, pokazalo je i kako njihova dob i status veze ne igraju ulogu u tome. 

Rezultati studije objavljeni su u časopisu Journal Of Sexual Medicine. 

Istraživanje provedeno deset godina ranije na Sveučilištu Genova pokazalo je da muškarcu za postizanje orgazma treba samo šest minuta, ali i da se ženski orgazam sastoji od tri do 15 kontrakcija mišića zdjelice na koje ne možemo svjesno utjecati.


Reci što misliš!