Lifestyle

#zanimljivo

Evo zašto neki parovi vole spavati u odvojenim krevetima

Evo zašto neki parovi vole spavati u odvojenim krevetima
Designed by Freepik

Istraživanje je potvrdilo da 1 od 7 parova preferira spavanje u odvojenim krevetima.

Tvrtka YouGov odlučila je provesti istraživanje na 2000 ispitanika preko ankete kako bi saznali koje su navike spavanja u dugogodišnjim vezama i brakovima. Unatoč očekivanim rezultatima, čini se da se veliki broj parova ne voli maziti, već bi htjeli spavati u odvojenim krevetima. 

Iako 76 posto ispitanika i dalje voli zaspati uz svog partnera, njih 10 posto tvrdi da bi se rado razdvojili kada bi imali dovoljno mjesta i sredstava za još jedan krevet. 

Uslijedio je još jedan netipičan odgovor, a pokazuje da su upravo žene te koje bi otišle pa je tako njih 11 posto 'navijalo' za spavanje bez partnera u usporedbi sa 6 posto muškaraca koji su rekli da bi se odmaknuli.  

Prvi razlog koji nam pada na pamet je i točan jer su znanstvenici potvrdili da je najčešći argument žena da njihovi partneri preglasno hrču što utječe na kvalitetnu sna i brzinu kojom utonu u san. 

Faktor koji je primijećen kod onih koji biraju razdvojene krevete su i djeca, a mnogi poznati preferiraju samoću i mir na kraju dana pa tako kraljica Elizabeta II. i njezin suprug princ Philip spavaju odvojeno kao i slavna glumica Helena Bonham Carter i redatelj Tim Burton.

Reci što misliš!