Lifestyle

#sexfiles

Česte greške u seksu koje radimo nakon što navršimo 30 godina

Česte greške u seksu koje radimo nakon što navršimo 30 godina
Designed by yanalya / Freepik

Budite otvoreni za različite vrste seksa i nemojte biti perfekcionist - što se više opustite, sve će biti puno bolje.

Ako ste u svojim tridesetima ili tek ulazite u njih, uživajte u svom seksualnom životu. Mnoge žene u tridesetima kažu kako se osjećaju seksepilnije i povezanije sa svojim tijelima nego u dvadesetima, što je dovelo do boljeg seksa u cjelini.

To ne znači da u spavaćoj sobi neće biti greškica. Ovo su neke greške povezane sa seksom koje rade ljudi u svojim tridesetim godinama i kako ih riješiti:

1. Pomirili ste s "lijenim seksom"

Svatko tko se upušta u rutine, lako može upasti u ovu seksualnu zamku. Lijeni seks može biti brzo skidanje, preskakanje senzualnih dodira i strastvenog ljubljenja i odlazak ravno do glavnih izvora orgazma. U lijenom seksu nema istraživanje i kreativnost i utječe na seksualnu motivaciju. Rješenje nije više vremena za seks već bolje korištenju vremena koje imamo.

2. Došla je beba i seks vam je postao nebitan

Naravno, bebe i djeca zahtijevaju puno pažnje, danju i noću, ostavljajući vas umornima i s malo vremena. Ako se niste seksali u zadnje vrijeme i raniji odlazak na spavanje vam se čini kao dobra ideja, nemojte! Ostanite budni i posvetite se jedan drugome.  Ostanite usredotočeni na potrebe druge osobe. I odnose treba njegovati, kao i djecu.

3. Preozbiljno shvaćate seks

Seks je dio cjelokupnog zdravlja i dobrobiti, ali ne mora biti toliko ozbiljan - uvijek mora biti malo igranja i zabave. Ako se ne zabavljate, to može dovesti do kritiziranja sebe ili svog partnera. Budite otvoreni za različite vrste seksa i nemojte biti seksualni perfekcionist. Jedini cilj seksa trebao bi biti igra koja uključuje davanje i primanje zadovoljstva. 

4.  Ne usredotočujete se na klitoris

Većina žena smatra da je za orgazam potreba vaginalna stimulacija.  Ali istina je da 97 posto žena treba neku vrstu izravne stimulacije klitorisa kako bi postigla orgazam. Najbolji način učenja orgazma je masturbacija i istraživanje vlastitog tijela. Kada nađete vlastitu sposobnost uživanja u seksu, moći ćete ga komunicirati vašem partneru. 

5. Intimnost vam nije prioritet

Imamo puno obveza u tridesetim godinama, između povećane odgovornosti na poslu, rastuće obitelji i većih financijskih pritisaka. Tako mnogi parovi podlegnu tim pritiscima, i ostavljaju sve manje i manje vremena za svoj odnos. No, vaš seksualni život treba vaše vrijeme, energiju i pažnju kako bi procvjetao. I ironično, kada ste vi i vaš partner na dobrom mjestu seksualno i romantično, imate puno više energije za rješavanje drugih obveza.


Reci što misliš!