Lifestyle

#beauty

Pet trikova za noćnu njegu kako biste odgodili starenje kože

Pet trikova za noćnu njegu kako biste odgodili starenje kože
Designed by Benzoix

Obično ne razmišljate o ovim navikama, ali mogu vam pomoći da što duže zadržite mladenačku kožu i svježi izgled.

Današnje zagađenje i štetne UV zrake mogu smanjiti zdravlje i sjaj vaše kože. Uz dodatni užurbani način života koji vodite možete vidjeti znakove starenja kože čak i kada pređete tridesete. 

Rani znakovi starenja pojavljuju se na koži kao tamne mrlje, linije i bore, suhoća i opuštanje. No ne treba čekati da se to dogodi, neke stvari mogu se usporiti. Također se pobrinite da uključite ove navike u vašu dnevnu rutinu: 

1. Koristite posteljinu od svile ili satena

"Oni su puno nježniji za kožu od pamuka ili flanela", navodi dermatologinja Rachel Nazarian za Oprah.com. Određene vrste tkanine prianjaju i povlače kožu što može dovest do bora. Ako često spavate na boku ili trbuhu koristite svilene ili satenske plahte i jastučnice.

2. Uvijek skinite šminku prije spavanja

Svi znamo da ostavljanje šminke tijekom noći uz današnju vodootpornu kozmetiku jedno veliko NE, treba vam kvalitetno sredstvo za skidanje šminke s lica. Šminka može uzrokovati začepljene pore i ubrzati starenje. Kako biste to riješili, uložite u sredstvo za uklanjanje šminke i koristite ga prije pranja lica. 

3. Noćna njega

Noćne kreme djeluju na kožu tijekom noći i obnavljaju je. Obično su puno bogatije, a tako ćete se probuditi uz svježe lice. 

4. Zaštita od sunca je obvezna 

Previše izlaganja suncu bez odgovarajuće zaštite kože može dovesti do suhe kože. Također se može na vašoj koži pojaviti ekcem ili atopijski dermatitis, ali i potaknuti rosacea što ubrzava proces starenja.

5. Odvojite vrijeme za njegu

"Prvo početi s lakšim formulama. Trebalo bi ići ovim redoslijedom: sredstvo za čišćenje lica/sredstva za uklanjanje šminke, tonik, serum, krema za oči i hidratantna krema", objašnjava modna urednica Ira Nopuente za Female Network's.

"Imajte na umu da koži treba vremena da apsorbira svaki proizvod, najmanje 20 sekundi prije nanošenja drugog proizvoda. Inače nećete dobiti puni učinak svakog proizvoda", dalje dodaje. Ako nanosite retinol, prvo provjerite je li vam koža suha. 


Reci što misliš!