Lifestyle

legendarna filmska scena

Restoran priredio natjecanje u glumljenju orgazma na 30. godišnjicu filma "Kada je Harry sreo Sally"

Restoran priredio natjecanje u glumljenju orgazma na 30. godišnjicu filma
Screenshot / When Harry Met Sally (1989)

Krici odglumljenog orgazma odjekivali su njujorškim restoranom Katz's koji je nesvakidašnjim natjecanjem obilježio 30. godišnjicu filma "Kada je Harry sreo Sally", zapamćen po kultnoj sceni snimljenoj upravo u tom ugostiteljskom objektu.

Katz's  je natjecanje priredio u petak pozivajući sve one koji se žele okušati da sjednu za stol i pokušaju imitirati glumicu Meg Ryan koja je tu scenu snimila prije 30 godina. 

Restoran popularan među Njujorčanima otkako je otvoren 1888. godine postao je nakon filma popularno odredište turista.

U natjecanju su muškarci i žene  bili pozvani da snime svoju izvedbu i postave je na internet pa pričekaju da 'influenceri' na društvenim mrežama odaberu pobjednika koji će biti poznat idući tjedan.

Među natjecateljima u petak bila je i 31-godišnja Shauna Mogan, srednjoškolska učiteljica iz Fort Lauderdale na Floridi koja je svojim crescendom zaradila pljesak u prepunom restoranu.

Nažalost u natjecanje nije uvrštena i rečenica koju u filmu izgovara sredovječna žena dok promatra glumicu Ryan kako fingira orgazam pa naručujući svoje jelo kaže konobaru "Ja ću isto što i ona", a koja je uvrštena među 100 najboljih filmskih citata.

Lik u filmu kojeg je tumačila tada mlada Meg Ryan odglumi orgazam pošto njezin pratitelj Harry, kojega je igrao glumac Billy Crystal, samouvjereno ustvrdi da žene s njime nikad nisu glumile orgazam te bi on sigurno znao prepoznati razliku između glume i stvarnog užitka.  


Reci što misliš!