Lifestyle

ženski kantun

Savjeti kako ispravno prati kosu

Savjeti kako ispravno prati kosu
Thinkstockphotos.com

Korisnici društvene mreže Quora otkrili su koji je ispravan način pranja kose, a samo neki od trikova uključuju određenu toplinu vode, kao i pravilno nanošenje šampona na kosu. Evo još nekih korisnih trikova.

John Halal je osnivač stranice Chemistry Simplified koja otkriva mitove o ljepoti, a isto tako je i bivši predavač na Sveučilištu kulture ljepote, a otkrio je kako bi se kosa trebala prati s mlakom, a ne vrućom vodom, ali i kako bi se na kosu koja je masna prvo trebao staviti šampon, a tek onda voda. "Mnogi ne razmišljaju o načinu na koji peru kosu. Nasapunate, isperete i ponovite. Namočimo kosu, nanesemo dovoljno šampona da stvori sapunicu, isperemo i onda ponovno nasapunamo. Ipak, nije sva kosa jednaka i isti postupak neće dati dobre rezultate na svim tipovima kose.

Suha kosa koja je oprana dan ranije je i dalje čista i trebalo bi je tretirati drugačije od masne kose koja se nije oprala dva ili više dana. Važno je uvijek kosu prati mlakom vodom, a ne vrućom.

Ako kosu isperete hladnom vodom, manje će se petljati, a i više će sjajiti. Sapunica će se napraviti tek kada je kosa potpuno čista i kada više nije masna. Ovo je znak kako da prepoznate da vam je kosa dobro oprana. Kada se napravi sapunica, vrijeme je za ispiranje. Također, korištenje previše šampona može uništiti kosu.

Masna kosa bi trebala imati drugačiji tretman. Ako prvo namočite masnu kosu i onda tek dodajete šampon, bit će teže ukloniti masnoću iz kose. Masnu kosu ne bi trebalo namočiti vodom prije šampona. Prvo se stavi šampon i onda se stavi malo vode kako bi se šampon mogao umasirati. Isperite detaljno i dodajte novi sloj šampona."

Korisnica Saachi Limaye, savjetnica za ljepotu je napisala: "Ljudi koji imaju ravnu kosu trebali bi prati kosu svaki treći dan i trebali bi koristiti blagi regenerator. Tanka i kovrčava kosa zahtjeva manje šampona jer previše šampona može uništiti njihovu kosu. Djevojke s dugom kosom bi kosu trebale prati dva ili tri puta tjedno. Oni koji imaju obojenu kosu bi trebali svaki drugi dan prati kosu, ako provode mnogo vremena izvan stana", prenosi Večernji list.  


Reci što misliš!