Lifestyle

Nije (samo) ljubomora

Zašto vam partner 'njuška' po mobitelu?

Zašto vam partner 'njuška' po mobitelu?
Ilustracija

Portal Brightside piše kako su neke studije pokazale da 34 posto žena i 62 posto muškaraca njuška po partnerovu mobitelu. A razlog za to često nije samo ljubomora. Naprotiv, navedena radnja može ukazivati na neke druge probleme s kojima se vaš partner ili partnerica bore.

1. Nisko samopouzdanje

Iako onaj koji njuška po vašem mobitelu vjerojatno misli kako druga osoba ima problema s povjerenjem, situacija je zapravo često obrnuta. U većini slučajeva osoba koja čita SMS poruke i mejlove partnera/ice se brine da nije dovoljno dobra.

2. Vaš partner/ica nije zadovoljan vezom

U zdravoj vezi partneri si vjeruju, međusobno se poštuju, a imaju i život i interese van veze. No, ako jedan ili jedna od njih imaju poriv da njuškaju po mobitelu, možda ozbiljno sumnjaju u vlastitu vezu.

Možda vaš partner/ica jednostavno nije siguran da stvari idu u dobrom smjeru.

3. Vaš partner/ica ima problema s povjerenjem

Povjerenje je temelj svake veze. A način na koji i koliko vjerujete svom partneru/ici uvelike ovisi o prošlom iskustvu. Stoga, ako vaš partner misli da mu lažete, možda se opekao u prošlosti.

4. Vaš partner/ica se boji pričati otvoreno

Ako ste primijetili da vaš partner ili partnerica provjerava vaš mobitel ili mejl umjesto da s vama priča otvoreno, to može biti znak da zapravo nešto skriva.

Partner koji je vrijedan vašeg vremena i pažnje neće odbiti poziv da pričate i otvoreno razgovarate o mogućim problemima koje imate.

5. Vašem partneru/ici treba pažnja

Zastanite na trenutak i razmislite koliko ste puta u zadnjih mjesec dana otvoreno razgovarali s vašim partnerom ili partnericom. Je li sve bilo uobičajeno ili je drastično pao broj puta kada ste otvoreno razgovarali? U nekim slučajevima izostanak komunikacije može dovesti do činova kojima se nećete ponositi, poput provjeravanja partnerova telefona iza leđa, piše portal Brightside.


Reci što misliš!