Lifestyle

jedinstvena receptura

Zadarski gin zvijezda natjecanja "Grand Gourmet 2019."

Zadarski gin zvijezda natjecanja

Zadarski gin jedinstvene recepture kojega proizvode crafteri Mario Matošević i Marcus Weischhoff postao je službeni gin natjecanja Grand Gourmet 2019. u Makarskoj.

Grand Gourmet 2019., peto međunarodno natjecanje konobara, barista i restorana, održat će se od 22. do 24. listopada 2019. u Dalmacija Sunny Hotelu u Makarskoj. Organizator, udruga Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija, uz podršku Grada i Turističke zajednice Makarske, osim natjecanja pripremili su niz edukativnih i zanimljivih popratnih programa.

Zadarski gin jedinstvene recepture kojega proizvode crafteri Mario Matošević i Marcus Weischhoff pod nazivom "Dubrovnik Republic" postao je službeni gin natjecanja Grand Gourmet 2019. 

Ovaj gosparski craft gin - prava mala Dalmacija u boci - može se nabaviti online, ali i u Barrel wine trgovini u Zadru, na više lokacija i restorana u Hrvatskoj, poput splitske Štorije Ivana Pažanina. 

Marcus Weischhoff i Mario Matošević, koji su bili krenuli s proizvodnjom vina u Zadru, odlučili su napraviti i visokokvalitetni džin od dalmatinskih sastojaka.

Kleka, motar, crvena naranča, smilje, ovaj gin izaziva nepce i emocije.

Motar je na pučini bio glavni izvor vitamina C na jedrenjacima Dubrovačke Republike koji su putovali na brojne trgovačke i diplomatske misije. Danas ga se ponekad koristi kao dodatak u salatama, za jela s inćunima, maslinama i kruhom. Motar unosi Jadran u naš gin- ima okus poput mirisa bure!

Kao temelj tradicionalnog, londonskog stila, za suhi gin koristi se borovicu vrhunske kvalitete. Borovica iz Zadra među najboljima je u svijetu (Willkie, Boruff i Althausen: "Kontroliranje ginskog okusa", 1937.) Uzgaja se na padinama planine Velebit, savršen je spoj sunca, vjetra i hladnih noći.

Pronađite ovaj sjajni gin i ONLINE!

Spomenimo svakako i to kako u Makarsku iz Austrije dolazi Mario Hofferer, dvostruki svjetski prvak u koktelima, nosilac titule International Barkeeper za 2017./2018. pri International Bartenders Association, kao i petostruki austrijski državni prvak.

Posjetitelji će uživati i u degustacijama, tematskim večerama i zabavnim sadržajima.

 


Reci što misliš!