Lifestyle

7. sezona

3, 2, 1, kuhaj: Zadarski bubnjar šokirao žiri 'tunjetinom'

3, 2, 1, kuhaj: Zadarski bubnjar šokirao žiri 'tunjetinom'
RTL

Početak sedme sezone showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' otkrio je gledateljima brojne novitete, ali i po prvi put je žiri kroz kulinarske audicije imao priliku odlučiti koje kandidate vidi u daljnjem natjecanju

U ponedjeljak navečer voditeljski par Doris Pinčić Rogoznica i Domagoj Jakopović Ribafish predstavio je sve novitete koji očekuju gledatelje u ovoj sezoni omiljenog RTL-ova kulinarskog showa, ali i pojasnio nova pravila igre. Naime, svaki natjecatelj ili kulinarski par imao je 60 minuta za pripremu jela po izboru, nakon toga je žiri, u sastavu Željke Klemenčić, Ivana Pažanina i Tomsilava Špičeka, na temelju serviranog tanjura morao odlučiti prolazili li taj kandidat dalje ili ne.

Led je probila Dina, simpatična nogometna sutkinja i trenerica, podrijetlom iz Libije, koja se žiriju predstavila varivom od junetine i boba.

„Srce sam dala do kraja u ovo jelo i jako sam zadovoljna“, priznala je Dina, koja je u backstageu mogla vidjeti reakcije žirija kada su ugledali njezino jelo. Iako je Pažaninu nedostajalo začina, Željka je pohvalila odabir jela na žlicu, a žiri je na kraju izglasao prolaz. Pažanin i Klemenčić odlučili su Dini dati zelenu kuhaču i tako su joj omogućili nastavak natjecanja, a ona se od sreće rasplakala.

Kulinarski talenti

Idući par bili su prijatelji Alen i Dino, koji su pripremili pomalo egzotično jelo – Shakshuka s humusom i domaćim kruhom. Pažaninu i Špičeku nije se svidjela količina češnjaka u humusu, ali bili su zadovoljni s ostalim komponentama i hrabrim odabirom, koji je čak i Željka pohvalila pa tu tako dobili tri glasa „za“.

„Treća kvačica mi je bila veliko iznenađenje“, priznao je Dino koji se zbog komentara žirija nije nadao prolazu, ali je jako sretan što on i Alen kuhaju dalje!

Ivan Živković servirao je janjeće kotlete na posteljici od pirea s graškom i umakom od crnog vina i meda, a žiri je zanijemio kada je ugledao njegovo jelo.

„Ja ovom jelu ne mogu naći zamjerku. Ivane, čestitam, ne trebam više ništa reći“, kazao je Špiček i rukovao se s Ivanom, koji ga je oduševio svojim kulinarskim umijećem. „Hvala ti na dobroj spizi“, rekao mu je Pažanin i tako je Ivan zaslužio tri zelene kuhače.

Zeleno svjetlo od žirija dobili su još - prijatelji Tomislav i Tomislav, simpatične sestre Štefica i Katica te majka i kći Nevenka i Mihaela.

Nakon niza dobre spize, Željka, Tomek i Ivan kušali su i malo slabije ocijenjena jela. „Ja se volim šaliti i uvijek sam za šalu, ali kada je spiza u pitanju, tu sam jako ozbiljan“, rekao je Pažanin natjecatelju Ivanu Klaiću, koji ga nije uspio oduševiti svojim rižotom od poriluka. Baš kao ni bubnjar Šime, koji je šokirao žiri svojim jelom – pljeskavicama od tune i junetine.

„Ovo grozno izgleda, izgleda kao prometna nesreća na tanjuru“, izjavio je Pažanin, koji je još k tome pronašao i dlaku na tanjuru te je odbio kušati to jelo. Željki se činilo da ponuđena pljeskavica nije dovoljno termički obrađena pa ni ona nije kušala jelo, a hrabar je bio samo Špiček, koji nije mogao odgonetnuti od čeka je misteriozna pljeskavica.

„Pljeskavica je od junetine i tune, unutra ima luka, sira gaude…“, nabrajao je Šime, a Željka je nastavila: „Nisam probala jer je vaša pljeskavica unutra sirova, a sad kad sam čula što ste sve unutra stavili,  i drago mi je što nisam probala!“

„I ja sam izbirljiv što se tiče hrane i da je meni onako izgledalo na tanjuru, ni ja ne bih probao. Tako da se slažem sa svim komentarima“, priznao je bubnjar iz Zadra koji nije prošao dalje, baš kao ni umirovljenik Vladimir, učiteljica Medea, student Ivan i poduzetnica Marijana.

Što žiri očekuje u novoj audicijskoj epizodi – pogledajte u utorak u 21:15 sati na RTL-u!


Reci što misliš!