Lifestyle

mmm

Ove blagdane nemojte propustiti kuhani gin

Ove blagdane nemojte propustiti kuhani gin
Thinkstock

Već nekoliko sezona kuhano vino stavljeno je u sasvim drugi plan i to zbog - kuhanog gina!

Polako, ali sigurno bliži nam se jedno od najčarobnijih perioda u godini - Advent. Izlozi brojnih trgovina već su zadobili svoje blagdansko ruho, a dok čekamo da ono u potpunosti okupira grad u vidu šarmantnih lampica i ukusnih delicija koje se mogu kušati na svakom koraku, uvijek možete požuriti dolazak ove magične atmosfere i to bez da se maknete iz svoje kuhinje!

Moramo priznati kako smo poprilično nestrpljivi povodom dolaska Adventa i da nas je već okupiralo praznično raspoloženje. Snijeg, mirisne fritule i blještave dekoracije na svakom uglu nešto su čemu se svake godine iznova radujemo, stoga smo u nastavku izdvojili recept koji će ovo čekanje znatno olakšati! Već nekoliko sezona kuhano vino stavljeno je u sasvim drugi plan i to zbog - kuhanog gina! Gin tonic piće je koje je zasigurno obilježilo naše ljetne mjesece, no njegova kuhana verzija vrlo lako bi mogla postati vjesnik niskih temperatura!

Sastojci:

- 1/2 soka limuna
-1/5 žličica muškatnog oraščića
-4 štapića cimeta
-7 klinčića
-250 ml gina
-4 kriške naranče
-50 ml soka od naranče
- žlica šećera
-brusnica po želji

Priprema:

Sok od limuna, sok od naranče i začine zagrijte u lončiću na laganoj vatri. Kada smjesa prokipi, dodajte gin, kriške naranče i šećer te sve zajedno kuhajte 10-ak minuta na laganoj vatri. Kada se gin skuhao, ostavite ga da se malo ohladi te ga poslužite u staklenim čašama, a čije rubove uvijek možete ukrasiti šećerom. Također u svoj kuhani gin možete dodati i brusnice, s kojima će ovo piće dobiti nešto posebniju notu!

Fashion.hr


Reci što misliš!