Lifestyle

fit kantun

Njegovo veličanstvo čučanj

Njegovo veličanstvo čučanj

Čučnjevi su vježba s kojom ste sigurno vrlo dobro upoznati, a činjenica kako se radi o savršenoj vježbi za noge i stražnjicu dodatno nas potiče da serije čučnjeva ne preskačemo baš nikada.

Sa sigurnošću možemo reći kako su noge i stražnjica oni dijelovi tijela za koje ponajviše volimo da izgledaju atraktivno i lijepo. Naime, iako većina kardio vježbi ili vježbi snage objedinjuje i one za spomenuto područje, želite li posebnice poraditi na izgledu nogu i stražnjice, potrebno je prakticirati specijalizirane vježbe koje će imati stopostotan učinak. 

Osim za učvršćivanje, čučnjevi su odlični i za rad na kondiciji, ali i za jačanje mišića na ostatku tijela jer kako biste pravilno izveli čučanj potrebno je aktivirati i mišiće trbuha, odnosno trupa.

Nadalje, sama dinamika čučnjeva ovisi o vašoj fizičkoj spremi, a valja imati na umu kako formu baš nikada ne smijete kompromitirati, stoga predlažemo ako ste početnik da imate manji broj serija koje ćete postupno povećavati. Prije samih čučnjeva potrebno se je valjano istegnuti kako biste izbjegli potencijale ozlijede, posebice koljena te kao što smo spomenuli, dopustiti tijelu da postupno dođe do željene forme. 

U nastavku izdvajamo odličan video koji pokazuje na koji način pravilno i učinkovito izvoditi čučnjeve!

 


Reci što misliš!