Lifestyle

unikatan nakit

Ana Padovan vodi nas u svijet steampunka i metala

Ana Padovan vodi nas u svijet steampunka i metala
ezd

U Kapetanovoj kuli u Zadru posjetili smo malu izložbu unikatnog nakita kojega izrađuje Zadranka Ana Padovan. Riječ je o nesvakidašnjoj inspiraciji - gothic, steampunk, rock i metal!

Izložba je postavljena u sklopu projekta "Meet the maker" i hvalevrijedna je inicijativa povezivanja domaćih kreativnih snaga s kupcima!

''She'd Bead'': Zavirili smo u čudesni kutak stvaranja Ane Padovan koja izrađuje fascinantan nakit ''She'd Bead'': Zavirili smo u čudesni kutak stvaranja Ane Padovan koja izrađuje fascinantan nakit

Zavirili smo u čudesni kutak stvaranja Ane Padovan koja izrađuje fascinantan nakit objedinjen pod nazivom ''She'd Bead''. Obožavate alternativni, gothic rock nakit, unikate inspirirane fantasyem, SF-om, koketiranje sa steampunkom? Onda je Anin nakit baš za vas!

Ana nam je otkrila nam zanimljivosti koje su vezane uz unikatne radove za koje nerijetko ''potroši'' i po tri dana. 

"Intenzivnije sam se počela baviti izradom nekih pet ili šest godina. Većinu materijala sama nabavljam u Hrvatskoj, ali i vani. Mnoge stvari nam u Hrvatskoj nedostaju. Najviše koristim metal i perle,'' priča nam Ana. 

U potrazi za najboljim mogućim materijalom nije joj teško potrošiti vrijeme, ali kaže da neke vrste konca nije našla čak ni u Berlinu. Ponuda perlica u Hrvatskoj ipak je dobra, smatra, a koristi i navošteni konac i tehnikama šivanja, vezenja i makramea spaja perlice na bazu od eko kože. 

"U biti sve su to osnovne tehnike, i zaista pokušavam ukrasti svaki slobodan trenutak kada sam inspirirana za neki ''komad''. Srećom, obitelj me razumije i podržava pa me ostavlja da se tome posvetim. Nije sve uvijek savršeno, događaju se i greške, zapetljam se, pa krećem iznova...srećom, ostaju mi materijali koje uvijek ponovo mogu implementirati za nešto sasvim novo. Uvijek nešto novo naučim, bead embroidery je prepun mogućnosti, postoji i Youtube koji dosta pomogne sa nekim tutorial videima.'' 

Pregledavamo Anine fotke na Instagramu i ne znamo što bi izdvojili. Na jednoj ogrlici pronašli smo i ugraviranog Malog princa! Nađe se tu i simpatičnih ''spajkova'', te predivnih kristala poput kvarca ili ahata.

Anin nakit podsjeća na onaj kakav vidite na kazališnoj sceni, u spotovima i filmovima. Gotovo svaki komad priča svoju priču, a motivi poput malih kotača i hobotnica oduševljavaju ljubitelje steampunka. 

Ana je do sada izlagala u Gradskoj knjižnici Zadar, a veseli je i promocija na platformi One piece concept storea u Abu Dhabiju. 

Kada govorimo o brendiranju, Ana je odlučna - da, potrebno je imati svoj stil, prepoznatljivost i plasman neće izostati (za sada samo online). Potrebno je graditi svoju originalnu priču; zato je otvorila i Instagram profil na kojem možete baš kao u maloj galeriji pogledati njezine radove. 

- Hvala svima koji su posjetili Kapetanovu kulu i družili se s nama, kao i Ani Garžina na odličnoj ideji i inicijativi da nas na neki način okupi i predstavi zadarskoj publici. Koliko će uspjeti u tome uvelike ovisi o samim rukotvorcima, ali ponajviše o svima koji svojim dolaskom podržavaju ovakav događaj, pa ako svi drugi gradovi imaju potrebu za ovakvim događajima zašto i Zadar ne bi krenuo u tom smjeru. Mi se nadamo da hoće!

Ljubiteljica Tolkiena (LOTR) i Bugalkova (Majstor i Margarita), Ana ponajviše izrađuje ogrlice, i to fantastično efektne ''komade'' uz koje možete biti odjeveni sasvim minimalistički, nema sumnje, bit ćete zapaženi!

A kako slike govore više od riječi, predlažemo vam da i sami zavirite u svijet "She'd Bead"!
 


Reci što misliš!