Lifestyle

recept

Raffaello kuglice s pudingom gotove za samo nekoliko minuta

Raffaello kuglice s pudingom gotove za samo nekoliko minuta
Thinkstock

Sigurni smo kako si se za Božić i Novu godinu zasitila pripreme slastica, ali ove Raffaello kuglice s pudingom su toliko ukusne da im nećeš moći odoljeti.

Priprema za ovaj slasni zalogaj je vrlo jednostavna i brza, a nije ti potrebno ni previše sastojaka. Prefini desert ćeš dovršiti u svega nekoliko minuta, a do degustacije te dijeli tek pola sata čuvanja kuglica u hladnjaku. Osim što će ti biti gušt pripremiti ga sebi i svojim bližnjima, rado ćeš pozvati prijatelje na druženje i isprobavanje tvog novog deserta.

   
Sastojci:

1/2 l mlijeka

2 pudinga od vanilije

7 žlica šećera

300 g kokosa

250 g margarina ili maslaca

250 g šećera u prahu

cijeli lješnjaci ili bademi


Priprema: 

1. Skuhaj puding u 1/2 l mlijeka i dodaj u njega sedam žličica šećera. Zatim u gotov puding dodaj 250 grama maslaca i 250 g šećera u prahu, a onda dobro promiješaj. Za kraj usipaj 200 g kokosa i dobro sve izmiješaj.

2. Smjesu stavi pola sata u hladnjak da se ohladi, a zatim je izvadi. Od smjese odvajaj djelić po djelić i rolaj u oblik kuglice a onda prstom napravi udubinu u koju ćeš staviti badem ili orah te lagano prekrij otvor.

3. Kada napraviš kuglicu ubaci je još jednom u 100 g kokosa i odlaži u posudu ili tanjur. Tvoje Raffaello kuglice s pudingom su gotove i možeš uživati u njima!  
 


Reci što misliš!

 Izdvojeno