Ostalo / Grad Zadar

Na kolegiju gradonačelnika

Rekonstrukcije gradskih prometnica

Rekonstrukcije gradskih prometnica

S kolegija gradonačelnika danas je upućen prijedlog Gradskom vijeću Grada Zadra za davanje suglasnosti tvrtki Colas Hrvatska d.d. iz Varaždina čija je ponuda za rekonstrukciju Splitske ulice od 2.876.103,86 kn s PDV-om, nakon provedenog postupka javne nabave, ocijenjena najpovoljnijom.

-Početak radova očekuje se u drugoj polovici mjeseca listopada, kazao je pročelnik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darko Kasap. Pročelnik je ovu prigodu iskoristio kako bi najavio planove rekonstrukcije gradskih prometnica koje nas očekuju ove i sljedeće godine.

Rekonstrukcije raskrižja

Tako je naglasio da raskrižje Ulica Benka Benkovića, Put Bokanjca i Puta Nina ima lokacijsku dozvolu te se otpočinje s rješavanjem imovinsko pravnih odnosa kako bi se u 2016. godini krenulo s izgradnjom navedenih prometnica.

- Također, postoje lokacijske dozvole te se očekuju potvrde glavnoga projekta za raskrižja Strossmayerove i Ivana Mažuranića, Put Biliga i Hrvatskoga sabora, nastavak Riječke ulice i Šišgorićeve ulice. U ovom trenutku projektiraju se lijevi skretači iz Biogradske ulice u Put Kotlara odnosno iz Biogradske ulice u Arbanase te raskrižje Hebrangove s Ulicom Stjepana Radića i Hebrangove s Ulicom Josipa Bana Jelačića, nastavio je Kasap.

Ispraćajnica i groblje u Kožinu i sekundarna kanalizacijska mreža u Ričinama

- Idući tjedan bit će raspisana javna nabava za izgradnju ispraćajnice kao i uređenje groblja u Kožinu. Procijenjena vrijednost radova je 950 tisuća kuna. Također, trgovačkom društvu „Odvodnja“ Zadar odobrena su sredstva za raspisivanje natječaja u tri ulice sekundarne kanalizacijske mreže na predjelu Ričina: Ulica Lepantskih bitaka, 22. lipnja 1941. i Drniška ulica, izvijestio je pročelnik Kasap.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.